Wauw: 3x luxe vakantieparken in Nederland waar je écht naar toe wilt

Wij zetten ze voor je op een rij.

Ben je in de veronderstelling dat vakantieparken suf en saai zijn? Think again! Want die dagen zijn écht voorbij. Hippe designs, luxueus overnachten en nog duurzaam ook! Bij de vakantiehuisjes van Landal GreenParks, Roompot en Center Parcs kun je van een onvergetelijke vakantie in eigen land genieten. Maar oké, dan nog heb je vakantieparken en vakantieparken. Wil je luxe en exclusiviteit? Wil je écht genieten? Parkvakanties, dé specialist in vakantie- en bungalowparken, tipt je drie buitengewoon luxe vakantieparken waar echt alles klopt. De crème de la crème onder de vakantieparken. Hier wil je vakantie vieren.

Hof van Saksen

Neem bijvoorbeeld het 5-sterren vakantiepark Hof van Saksen in het Drentse Nooitgedacht. Hier heb je alles wat je hartje begeert! De luxe Saksische boerderijen zijn perfect voor een romantisch weekend weg met je partner. En de bungalows zijn ideaal voor gezinnen. Weekendje weg met vriendinnen? Dan zijn er hippe vakantiewoningen met meerdere badkamers, inclusief sauna. Bij het recreatiemeer kun je een frisse duik nemen en bij de strandspeeltuin kun je enorme zandkastelen bouwen met je kinderen. Avonturiers roetsjen van de trechterglijbaan Bombo. En de supersnelle glijbaan Presto is écht niet voor de faint-hearted.

Doe je het liever wat rustiger aan en ben je toe aan een ultiem verwenmoment? Dan kun je van een ontspannen gezichtsbehandeling of massage genieten in de spa. Laat je heerlijk in de watten leggen en relax in de sauna of de stoombaden van het wellnesscenter. Aan het einde van de dag staat er een uitzonderlijk diner op je te wachten in één van de 5 restaurants van het Hof van Saksen.

Oasis Punt-West Hotel

Overnachten in een luxe strandvilla kan bij het Oasis Punt-West Hotel & Beach Resort aan het Grevelingenmeer. Wat een prachtige omgeving is dit! De luxe villa’s en de hotelstudio’s staan direct aan het water en je staat meteen met je voeten in het zand. Het is de perfecte plek om offline te gaan en écht even helemaal tot rust te komen. De villa’s hebben een modern en stijlvol interieur en buiten kun je genieten van een glas wijn en een goed boek op het loungeterras. De accommodaties zijn duurzaam en ecologisch opgezet en bieden veel comfort.

De vakantiehuizen van Punt-West Resort liggen aan een eigen baai met een privé strand, maar wil je nog meer strand? Het Noordzeestrand ligt nog geen 2 kilometer verderop. Het is dé perfecte plek om heerlijk uitwaaien langs de Zeeuwse kust. Kom je varend naar het Oasis Punt-West Hotel & Beach Resort? Dan kun je aanmeren bij de algemene steigers of bij de privésteiger van je villa.

Dormio Resort Maastricht

Bourgondisch genieten in Limburg? Dat kan bij het Dormio Resort net buiten Maastricht. Het resort ligt midden in het Limburgse heuvellandschap en binnen 10 minuutjes sta je al in het centrum van Maastricht. Laat je vertroetelen in de wellnesswoningen en ontspan in de buitensauna of geniet bij de knusse open haard. Met je kinderen is het super om in het Kidskwartier te overnachten. De Kidswoningen hebben kleurrijke kinderkamers en zijn uitgerust met speelgoed en een spelcomputer. En buiten kunnen ze ongestoord hun gang gaan bij afgesloten achtertuin met speeltoestellen. In de Hertogenvilla of Prinsenvilla ben je de koning te rijk. De accommodaties hebben een sauna, spa met air- en jetstream en een buitendouche en bovendien kun je gebruikmaken van de buitenkeuken met zithoek.

In het restaurant staan er ‘s morgens warme croissantjes, verse jus en d’orange en Limburgse lekkernijen voor je klaar. Neem later op de dag een lekkere borrel- of maaltijdbox van 't Proeflokaal mee en geniet van een picknick in het Limburgse heuvellandschap. Zoals je wel ziet, is een verblijf op een vakantiepark álles behalve saai!

Beeld: Pexels

Laatste nieuws