Prince Charmings Donnavon over exit: ‘Dacht dat ik er bij de eerste ceremonie al uit lag’

Had het iets met Chris kunnen worden als hij er langer in had gezeten?

De 22-jarige Donnavon begon vol enthousiasme aan het Prince Charming-avontuur. Helaas bleek er geen romance in te zitten met de prins, en moest hij in de derde aflevering zijn stropdas alweer inleveren. Samen met Grazia blikt de vrolijke vrijgezel terug op zijn deelname aan het programma.

Avontuur

Donnavon hoefde niet lang na te denken toen hij werd gevraagd voor Prince Charming. “Ik was meteen super excited“, vertelt hij enthousiast als we hem bellen. “Ik dacht: waarom niet? I have nothing to lose en ik ben altijd in voor een avontuur.” Dat hij zo enthousiast was, had alles te maken met het eerste seizoen. “Ik heb het vorige seizoen echt vijf keer gekeken en toen zei ik: ik zou het zo vet vinden als ik erin zou zitten.”

Een jaar later werd die droom al werkelijkheid. Toch had hij op het moment dat hij in het vliegtuig zat nog geen idee wat voor prins er voor hem zou staan. “Ik dacht wel: hij is waarschijnlijk heel knap”, vertelt hij lachend. “Want bij Prince Charming leggen ze dat lat best wel hoog. Het kon bijna niet misgaan.”

Concurrentie of vrienden?

Eenmaal aangekomen in Italië stond hij eerst oog in oog met de concurrentie: elf knappe vrijgezellen. “Dat was intens”, geeft hij toe. Hoewel Donnavon bij sommige kandidaten twijfelde of het nou een concurrent was of de prins. “Ik dacht serieus dat Marcel de prins was. Omdat hij ook gewoon de rol van de prins had kunnen aannemen, vind ik.”

Hoewel de kandidaten elkaars concurrent zijn, was daar in de villa maar weinig van te merken. De heren zitten dag en nacht bij elkaar, en dan ontstaan er snel bijzondere vriendschappen. “Je leert elkaar heel diep kennen”, legt Donnavon uit. “Daarom was ik bijvoorbeeld bij Angelo keihard aan het janken toen hij eruit ging. Hij had zich in een korte tijd kwetsbaar opgesteld naar mij en ik ook tegenover hem, dat schept een mooie band.”

Geen date, wel een match?

En dan is het moment daar dat Prince Charming himself, Chris, voor je staat. “Ik vond hem heel knap. Hij was heel charmant – what's in the name“, blikt Donnavon terug op de eerste ontmoeting. “Hij stond open om ons te leren kennen en wilde iedereen een kans geven, dat is ook wat mij heel erg in hem aantrok. Die open houding en zijn lieve uitstraling, dat was waarvan ik dacht: wauw, interessant.” Een een-op-een date zat er helaas niet in voor de handsome vrijgezel. Wat vond hij daarvan? “Wel jammer. Omdat ik niet zo goed snapte waarom ik er dan uit moest. Hij zei dat hij niet in mijn plaatje past, maar ik denk dat je daar pas achter kan komen als je een date hebt gehad. Ik ga niet out in the open met iemand flirten als ik weet dat er nog tien andere jongens zitten die hem ook willen. Als je met elkaar op date gaat is het toch een andere setting, heb je meer oog voor elkaar, kun je wat kwetsbaarder zijn en je meer openstellen. Nu hebben we niet kunnen achterhalen of we een match zijn.”

In die korte tijd heeft Donnavon dan ook niet alles van zichzelf kunnen laten zien. “Je ziet elkaar maar zo weinig, en dan is er niet genoeg tijd om alles van jezelf te laten zien. Ik had heel graag aan hem verteld hoe de band met mijn broertje en zusjes is, hoeveel ik van ze hou, wat ik allemaal leuk vind om te doen, en waar ik over schrijf.” Had het iets kunnen worden met Chris als hij er langer in had gezeten? “Durf ik niet met honderd procent zekerheid te zeggen, maar ik denk wel dat de kans erin had kunnen zitten. Wat we gemeen hebben is dat we mensen niet snel judgen. Toen we met elkaar spraken, luisterden we echt naar elkaar en stelde hij zich open naar mij.”

Stropdas inleveren

Bij de tweede ceremonie eindigde het avontuur voor Donnavon en moest hij zijn stropdas weer inleveren. Hoewel hij dit eigenlijk al eerder had verwacht. “Bij de eerste ceremonie zat ik heel Italië rond te schreeuwen dat ik eruit ging. Ik had nog net geen megafoon gepakt en geschreeuwd: jongens, ik ga weg”, vertelt hij lachend. “Ik zat ook de hele tijd lowkey van mensen afscheid te nemen.” Toen Chris vertelde dat er vier mensen zouden afvallen, was Donnavon ervan overtuigd dat zijn kansen voorbij waren. “Ik dacht: het is klaar, het was leuk. Zo zenuwachtig was ik op dat moment, dat was niet normaal.” Toen hij wél door bleek te zijn, stond hij er heel anders in bij de tweede ceremonie. “Ik voelde me veel chiller dan bij de eerste, dus ik dacht dat ik er nog wel in zou blijven. Maar het tegendeel was waar.”

Hoewel het avontuur maar van korte duur was, kijkt Donnavon er met een grote glimlach op terug. “Ik heb echt hele goede vrienden gemaakt. Ik heb van mezelf – hoewel mensen dat wel verwachten – super weinig vrienden. Dat komt omdat ik heel erg gefocust ben op doelen behalen. De tijd die ik heb, besteed ik liever aan films schrijven dan naar de stad gaan met vrienden. Door Prince Charming heb ik er hele mooie vriendschappen bij gekregen.” Zo spreekt hij Bobby en Angelo dagelijks, en spreekt hij ook af met Lesley.

“Neem bijvoorbeeld Angelo, wij hebben allebei een hele lieve kant, maar ook echt een bitchy kant. Dat omarmen we van elkaar en dan hoeven we geen filter op te zetten. We zijn wie we zijn en dat is oké.”

Wie gaat er winnen?

Na de derde afleveringen zijn er al zes knappe vrijgezellen naar huis gestuurd, maar er zijn er ook nog tien over. Met wie gaat Chris eindigen? Donnavon heeft wel een idee. “Ik dacht eerst Scott, maar ik neig nu ook wel een beetje naar Jakop. In de villa zeiden veel deelnemers al dat Jakop op een bepaalde manier kijkt, wat heel erg aantrekkelijk is” vertelt hij.

“Ik zat naar hem te kijken en ik zag het gewoon niet, dus ik dacht: wat zie ik dan niet? Ik heb echt momenten gehad dat ik naar hem zat te staren, maar ik probeerde gewoon te achterhalen wat ze bedoelden”, lacht hij. Inmiddels ziet hij een toekomst tussen de twee heren wel zitten. “Ik kan Chris en Jakop als paar, als dat zo is, nu beter plaatsen. Eerst snapte ik het alleen bij Scott, maar Jakob is zo charmant en lief. Ik zie het wel voor me dat Chris daarvoor valt.”

Beeld: Jasper Suyk

Laatste nieuws