Anne en Esther Vedder: ‘We willen anderen inspireren’

De zusjes Vedder vertellen openhartig over hun afgelopen week.

Lees ook

Anne en Esther Vedder (32) zijn de succesvolle ondernemers achter het sieradenmerk Vedder & Vedder. De ondernemende tweeling werkt inmiddels samen met grote namen als Chantal Janzen, Sylvie Meis en Rita Ora.

Docuserie op Videoland

“Naar dit moment hebben we echt met gemengde gevoelens uitgekeken, maar het moment is nu echt aangebroken: onze eigen docuserie Twins of Gold is 29 november live gegaan op Videoland!”

“We herinneren het ons als de dag van gisteren dat we werden benaderd om een docuserie op te nemen. Het zou gaan over onze levens als ondernemers en hoe we gekomen zijn tot waar we nu staan. In eerste instantie schoten we in de lach. De hele dag een camera in je nek hebben, is niks voor ons dachten we. Alsof je helemaal vol bent van jezelf. Daar zijn we veel te druk voor en we vroegen ons af wie er op zo'n docuserie zit te wachten.”

“Toen we het allemaal even lieten bezinken, kwamen we tot de conclusie dat wij zoiets graag hadden gezien toen we zelf net begonnen. Toen wij begonnen met ondernemen, hadden we het zo fijn gevonden als er iemand was geweest die succesvol risico's nam en tegen ons had verteld: 'Go for it. Geloof in jezelf, volg je eigen koers, vertrouw op jezelf. Volg je passie en leef je droom.”

Durf te dromen

“Je hoeft echt geen hoogvlieger op school te zijn (geweest) als je succesvol wil zijn in dat wat je gelukkig maakt. Heb je ergens passie voor? Ga er dan voor! Leer van je fouten en vertrouw op je eigen kracht. Je hoeft heus geen familie te hebben met een groot netwerk. Every person is just two handshakes away from you, dus voor ons uiteindelijk ook Rita Ora.”

“Met deze docuserie hopen we anderen te inspireren en te laten geloven in hunzelf. Dit is dan ook de reden waarom we volmondig 'ja' zeiden tegen de docuserie.”

Opnames Twins of Gold

“Dus daar gingen we hoor. Voor we het wisten waren we behangen met microfoons en zenders en hing er bijna dag en nacht een camera boven ons hoofd. Dat was heel bizar, want we hadden met de regie afgesproken dat we geen secrets hadden en dat alles dus gefilmd kon worden. Dus ook als het even minder ging of als iets bijna fout ging werd dat allemaal gefilmd. Geloof ons: ondernemen gaat – zoals eigenlijk alles in het leven – met ups and downs, vallen en weer opstaan.”

“Onze fitting in Parijs en onze ontmoeting met Rita – waar natuurlijk weer iets misging voor het grand moment met Rita – werden dan ook allemaal opgenomen. Ook vonden we het gek om een cameraploeg op onze neus te hebben in de privésfeer; als we bijvoorbeeld bij onze familie waren of bij een prille liefde. Dat voelt heel kwetsbaar. Maar als je anderen wilt inspireren, moet je die kant ook laten zien. Althans, dat vonden wij.”

“Nu we de docuserie zelf hebben gezien zijn we eigenlijk heel trots. De serie laat in drie afleveringen zien hoe hard wij werken en doorzetten. In de serie gaan we terug naar waar we begonnen – in de appelflappenfabriek aan de lopende band – tot aan ons bedrijf nu. Binnen vijf jaar zijn we uitgegroeid tot een goedlopend, winstgevend, gezond bedrijf met zeventig werknemers in dienst. Hadden we dit ooit kunnen dromen? Stiekem wel. We hopen dat we iedereen die een droom of passie heeft kunnen inspireren om voor hun doel te gaan en om vooral in zichzelf te blijven geloven.”

Vanaf 29 november is de drie delige docuserie Twins of Gold is in één keer te bingen op Videoland.

Beeld: Sarah Terschegget

Laatste nieuws

Zie ook