Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Waarom Kim Cattrall niet in de Sex And The City-reboot te zien is

Too bad...

satc

In januari maakte HBO, na maanden van speculatie, finally bekend dat er nieuwe afleveringen van Sex And The City in de maak zijn. Ook werd bekend dat oude vertrouwde namen als Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kristin Davis terugkeren in de reboot, maar Kim Cattrall viel op als grote afwezige. Waarom Kim aka Samantha Jones niet in de reboot te zien zal zijn? Regisseur en schrijver Michael Patrick King reageert.

Drie vriendinnen

We wachten met smart op de reboot van Sex And The City, genaamd And Just Like That. Volgende week (9 december) zal deze op HBO Max verschijnen en de eerste trailer is al gelanceerd. In de trailer zien we dat hoofdpersonen Carrie, Miranda en Charlotte nog steeds best friends zijn.

Waarom Samantha Jones daar geen onderdeel meer van mocht zijn? "Het idee is vanaf het begin geweest om het om Carrie Bradshaw, Miranda Hobbs en Charlotte York te laten draaien, zonder Samantha Jones. Kim Cattrall had eerder al laten weten haar rol niet meer te willen spelen voor een derde speelfilm, terwijl het script daarvoor destijds in de maak was", vertelt regisseur Patrick.

Verhaal

Patrick vond het beter om Samantha dan maar helemaal uit de reboot te schrijven, in plaats van de rol door een andere actrice te laten spelen. "Ik heb me geen moment zorgen gemaakt omdat zij niet door wilde. Samantha maakt gewoon geen deel meer uit van het vroegere kwartet, wat in heel veel vriendschappen gebeurt. Mensen komen en gaan in je leven en dat is nu net zo met haar. De drie hoofdpersonages gaan verder met hun leven zonder hun vroegere vriendin." Allright...

Misschien ook voor jou:
'Sex and the City-reboot krijgt tweede seizoen'
Lifestyle
  • RTL Boulevard, Tagmag
  • BrunoPress, YouTube