Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fan van Game of Thrones? Dan wil je deze nieuwe serie ook zien

Kijktip!

Wheel of Time

Game of Thrones is helaas al een tijdje geleden ten einde gekomen, en we betrappen onszelf er regelmatig nog op dat we verlangen naar een nieuw seizoen. Helaas komt die er niet, maar kunnen we wel genieten van een soortgelijke serie. Op Amazon Prime Video staat nu een heerlijke nieuwe serie die verdacht veel lijkt op Game of Thrones.

Het verhaal

We hebben het over de nieuwe serie The Wheel of Time. Deze staat sinds vorige week op Prime Video en is nu al mega populair. Waar-ie over gaat? De serie is net zoals GoT gebaseerd op boeken, namelijk de eerste veertien boeken van Robert Jordan.

Het verhaal volgt een groep jonge dorpelingen die in een gigantische strijd terecht komen tussen de krachten van goed en kwaad. Een van die hoofdpersonages schijnt de Dragon Reborn te zijn: de reïncarnatie van de legendarische krijger die de wereld vernietigd zou hebben. Oh, en dan is er ook nog Moriaine Damodred, zij is lid van een machtige organisatie van magiërs, de Aes Sedai, die alleen uit vrouwen bestaat. Haar taak: het opsporen van mannen die ook magie kunnen gebruiken. Samen met de jonge dorpelingen probeert Moriaine de Dragon Reborn op te sporen.

Fantasy

Kortom, The Wheel of Time is net zoals Game of Thrones en The Witcher een serie waarbij je je helemaal in de fantasy-wereld waant. Kop thee erbij, dekentje en bingewatchen maar! Leuk feitje, de knappe Nederlandse acteur Josha Stradowski speelt ook in de serie.

De eerste paar afleveringen zijn nu te bingen op Amazon Prime Video. Elke vrijdag komt er weer een nieuwe aflevering online. Hierboven kun je de trailer alvast bekijken.

Misschien ook voor jou:
Eerste teaser van Game of Thrones-prequel nú te zien
Lifestyle
  • Superguide, SerieTotaal
  • Prime Video, YouTube