Gaby Blaaser en Dave Roelvink binnenkort te zien in déze nieuwe Videoland-serie

'Het meest intense wat ik ooit heb gedaan', deelt Dave op Instagram.

Lees ook

Dave Roelvink en Gaby Blaaser maken er geen geheim van dat ze regelmatig in de sportschool te vinden zijn. Enne, het lijkt erop dat ze deze sportieve instelling voor een gloednieuwe Videoland-show goed kunnen gebruiken. De twee verschijnen namelijk samen met een aantal andere sportieve BN'ers in het programma Special Forces VIPS.

‘Wat een ervaring’

Vanmiddag verscheen er op de Instagram-feed van Dave een opvallend kiekje in legeroutfit. Ook spotten we op de volgende foto die de kersverse vader deelt een aantal andere BN'ers in legeroutfits. “Met afstand het meest intense wat ik ooit heb gedaan”, begint hij bij de post.

“Wat een ervaring, dankbaar dat ik aan het eerste seizoen van Special Forces VIPS heb mogen meedoen”, onthult hij vervolgens.

Meerdere BN’ers

Op de tweede foto die Dave deelt zien we naast Gaby Blaaser ook Alkan Cöklü, Hannelore Zwitserlood, Tim Haars, Roy Meyer, Giel Beelen, Jamie Trenité, Nouchka Fontijn en Imanuelle Grives. De BN'ers geven in dit programma twee weken hun eigen leven op, om een loodzware militaire opleiding te volgen.

Erik Wegewijs, voormalig officier bij de Special Forces, vertelde eerder aan AD wat het doel van het programma precies is. “De wereld waarin de Special Forces operaties uitvoeren is kwetsbaar, onvoorspelbaar, complex is en heeft meerdere gezichten. Eigenschappen als mentale veerkracht en adaptiviteit zijn hierbij essentieel. In Special Forces VIPS zoomen we met name in op het gedrag dat de deelnemers vertonen als ze onder constante druk staan, geen status, geen zekerheid en geen houvast hebben. Wij bepalen voor hen wanneer, hoe en waarom zij uit hun comfortzone gaan. De vraag is of ze in staat zijn om zichzelf hieruit te denken, of dat ze zich laten leiden door emotie.”

Geen afvalrace

Eén opvallend detail: het programma is geen afvalrace. De deelnemers verlaten alleen het programma door het zelf op te geven. En dat vinden wij behoorlijk heavy klinken.

Special Forces VIPS is vanaf 19 december te zien bij Videoland. De eerste aflevering is ook te zien bij RTL 4 op 19 december om 21.30 uur.

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook