Grazia tipt: zo scoor jij je kerstcadeautjes voordelig

Zo overleef jij die peperdure feestdagen.

It’s beginning to look a lot like Christmas… Zit jij al klaar voor dagen vol kerstfilms, cadeaus en lekker eten? Of moet je nog heel wat cadeautjes inslaan voor familie en vriendinnen? Gelukkig hoef je daar niet de deur voor uit. Nederlanders en online shoppen gaan namelijk heel goed samen. En dan natuurlijk het liefst een beetje voordelig – we blijven toch Nederlanders hè? Om je een handje te helpen, hebben we in dit artikel een aantal handige tips verzameld om geld te besparen op kerstcadeautjes, zonder in te leveren op de kwaliteit.

Eén woord, vier letters: scoor korting in de sale

Grote kans dat je hier zelf ook al aan hebt gedacht: snuffel eens rond in de sale van diverse webshops om te kijken of er wat leuks te vinden is. Zo vlak voor de feestdagen gooien veel webwinkels een deel van hun assortiment in de uitverkoop.

Heb je geen idee waar je precies moet zoeken voor een leuk cadeau? Check dan eens het aanbod van SuperSales, een webshop die volledig is ingericht op het scoren van te gekke producten voor aantrekkelijke prijzen. Hier vind je bijvoorbeeld heel wat fantastische fashiondeals van merken zoals Foot Locker, adidas en Nike maar ook beautydeals van Andrélon, NIVEA en Clinique. We like.

Producten vergelijken

Wil je zeker weten dat het item dat je koopt nergens anders goedkoper is? Dan moet je iets meer tijd steken in je online shopsessie. Dit kost iets meer tijd en energie, maar je portemonnee zal je dankbaar zijn. Wanneer je een leuk cadeautje op het oog hebt, is het aan te raden om te beginnen met aanbieders vergelijken.

Er zijn speciale online platformen waar je dit kunt doen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf op zoek te gaan. Wil je zo min mogelijk tijd besteden aan het vergelijken van hetzelfde item bij meerdere aanbieders? Ga dan op zoek naar een goede vergelijker en laat het werk voor je doen. Wedden dat je op deze manier flink wat kunt besparen?

Kortingscodes van webshops scoren

Wat je ook kunt doen, is op zoek gaan naar kortingscodes van de webwinkels waar je wilt gaan shoppen. Via Google vind je binnen no time een aantal werkende kortingscodes waarmee je direct voordeel kunt scoren. Meestal kost dit iets meer tijd dan rondsnuffelen in de sale, omdat niet iedere code werkt. Het voelt stiekem dan wel als een overwinning wanneer je er eentje te pakken hebt.

Extra tip: veel webwinkels geven een kortingscode van 5 procent, 10 procent of zelfs 15 procent, wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief. Je kunt je uiteraard weer uitschrijven nadat je de kortingscode hebt ontvangen. Onthoud dat zo’n nieuwsbrief je wel altijd op de hoogte houdt van andere aanbiedingen, dus wie weet levert dat nog wat op.

Ga voor een vintage of tweedehands item

Tegenwoordig kun je ook heel eenvoudig geld besparen door op zoek te gaan naar tweedehands cadeaus. Let er wel goed op of de ontvanger daar ook van houdt; (nog) niet iedereen vindt vintage of tweedehands items prettig. Weet je zeker dat iemand daar heel blij van wordt dan is dit zeker dé manier om geld te besparen.

Een extra voordeel aan tweedehands kleding of items is dat het ook nog eens goed voor het milieu is. We noemen tweedehands kleding niet voor niets duurzame fashion. Via websites zoals Vinted of Marktplaats zetten mensen iedere minuut kleding, schoenen, meubels en accessoires online voor een prikkie. Vaak zijn dit soort items ook nog eens helemaal nieuw. Absoluut het bekijken waard wanneer je op zoek bent naar een leuk en goedkoop kerstcadeautje.

Geef een activiteit en/of onvergetelijke herinnering

Tot slot is het goed om te weten dat je natuurlijk niet per se een tastbaar cadeau hoeft te geven. Wat dacht je van een leuke activiteit die niet veel hoeft te kosten? Je kunt heel wat leuks verzinnen om samen te doen zonder dat je daar veel geld aan kwijt bent. Denk bijvoorbeeld aan een leuke wandeling met vervolgens een zelfgemaakte high tea thuis. Of boek een voordelige, maar heerlijke high tea ergens in de stad.

Ook leuk: maak een lekkere lunch, organiseer een filmavond met popcorn en chickflicks, boek een avondje naar de film of het theater of ga samen een dagje naar het strand met drankjes op jouw kosten. Het hoeft echt niet heel duur te zijn om er samen een heerlijke tijd van te maken.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws