Yolanthe Cabau: ‘Een avondje stappen leidde tot de wildste verhalen’

'Zodra je even met iemand staat te praten, is het gelijk: Yolanthe heeft een nieuwe relatie.'

Lees ook

Yolanthe Cabau (36) is actrice, presentatrice, founder van Free A Girl en ze heeft haar eigen app en platform Cabau Lifestyle. Ze woont afwisselend in Los Angeles, Amsterdam en op Ibiza met zoontje Xess Xava (5).

Roddels

“Jaren geleden dacht ik een verstandige keuze te maken om niet meer in te gaan op wilde verhalen en roddels in de media, omdat het destijds alleen maar averechts werkte. Bij elke reactie die ik gaf, werd de bal weer teruggekaatst. En werd het verhaal alleen maar groter. Het werkt immers zo dat alles wat je aandacht geeft groeit. Dat was niet zo handig. Dan kun je het maar beter over laten waaien en erboven staan.”

“Maar er zijn verhalen die wel heel lang door gaan, zoals nu de geruchten dat ik een relatie zou hebben met mijn vriendin Yasmina. De verhalen begonnen een paar maanden geleden en zijn helemaal hun eigen leven gaan leiden, dus besloot ik in mijn Grazia-interview toch maar uit te leggen dat ze niet meer dan een goede vriendin van me is. Verschillende roddelkanalen vertaalden dat naar: ze draait eromheen, uit ‘betrouwbare bronnen’ weten we dat ze op een liefdesvakantie zijn geweest samen en ze ‘wel degelijk op vrouwen valt’.

‘Love interest’

“Het is bijzonder hoe zij vaak meer weten dan ik. Ik sta heel open in het leven. En zeg niet snel ‘nooit’. Zeker als het om liefde gaat. Maar ik weet zelf wat er nu wel en niet speelt in mijn leven. Wat dat betreft ben ik blij dat we weer terug zijn in Los Angeles, want in Nederland kon ik het op een gegeven moment zelf niet eens meer bijhouden.”

“Een avondje stappen op een festival, leidde tot de wildste verhalen. Want zodra je even met iemand staat te praten, is het gelijk: Yolanthe heeft een nieuwe relatie. Mensen met wie ik bevriend ben, krijgen meteen het label love interest. Soms kan ik er ook om lachen – maar het is niet leuk als er bijvoorbeeld wordt gesuggereerd dat er door jou een relatie kapot is gegaan.”

“Natuurlijk leer ik mensen kennen en kom ik op plekken, maar op het moment dat ik de ware liefde gevonden heb, ben ik de eerste die dat met de wereld deelt. Hier in LA is Xess Xava weer begonnen met school, net als ik, we hebben ons ritme gevonden. Het is een totaal ander leven dan in Nederland, waar ik draaidagen maak van veertien, vijftien uur en altijd een drukke agenda heb. Als ik in mijn appartement in Amsterdam ’s avonds laat de sleutel in het slot steek, is het vaak volle bak. Mijn beste vrienden en familieleden hebben de sleutel en zitten dan lekker samen te tafelen. Ik vind het heerlijk zo thuis komen, die gezelligheid. Ik zou niet kunnen zeggen waar ik het leuker vind, in Nederland of Los Angeles. Wat ik heel fijn vind, is de combinatie van keihard werken en samen zijn met vrienden en familie versus de rust, anonimiteit en regelmaat die wij hier vinden. Ik kijk uit naar wat het leven op ons pad brengt…”

Beeld: Feriet Tunc

Laatste nieuws

Zie ook