Kleding van bamboe: superfijn en uitdagend

Kleding van bamboe heeft veel voordelen.

Lees ook

Bamboe is bij de 'groene' beweging om talrijke redenen en een zeer populair alternatief voor katoen geworden. Bamboe wordt beschouwd als een milieuvriendelijke stof omdat het, in tegenstelling tot katoen, weinig of geen chemicaliën nodig heeft om te groeien en minder water nodig heeft om te produceren. Naast het milieuvriendelijk zijn, is bamboe ook bekend om het fijne en uitdagende design. Hoe dit precies in elkaar zit vertellen we verder in deze blog.

Introductie

Bamboevezels zijn van nature antibacterieel, UV-bestendig, vlamvertragend, uiterst zacht tegen de huid, bestand tegen krimpen en kreuken en warm in de winter en koel in de zomer.

Behalve dat het een voortreffelijk alternatief is voor katoen als milieuvriendelijke stof, heeft het ook nog verschillende andere voordelen.

Het is verstandig om deze voordelen kort op te noemen en vervolgens in te gaan op het design en de belangrijkste voordelen voor zowel de drager als het milieu.

Alle voordelen van bamboe

In het vorige kopje werd al een en ander besproken over de enkele voordelen voor zowel de drager als het milieu. In dit kopje willen we een voordeel voor de drager en een voordeel voor het milieu verder toelichten.

Voordeel voor de drager
Een zeer belangrijk voordeel voor de drager is ‘’No Sweat’’. De micro gaatjes in de bamboevezel zorgen ervoor dat vocht sneller absorbeert en verdampt. Bamboe neemt tot wel 70% meer vocht op dan katoen en dit betekent dat je gedurende de dag minder last zal hebben van zweet.

Voordeel voor het milieu
Het belangrijkste voordeel voor het milieu vinden is lastig, gezien elk voordeel een positief impact heeft op het milieu. Als we uiteindelijk toch eentje moeten kiezen, dan is ‘’Bamboe verwerkt 2x meer CO² dan een normale boom’’. De lezers kunnen nu de vraag stellen in hoeverre het dan verstandig is om kleding van bamboe te maken, gezien je de plant moet oogsten. Maak je geen zorgen, want alleen een deel van de plant wordt geoogst en verwerkt. Daarnaast groeit de bamboeplant sneller in vergelijking tot een andere boom.

Stoere boxershorts en fijn zittende sokken

De boxershort en bamboe sokken zijn de favoriet onder de dragers. De heren vinden bamboe boxershorts superfijn zitten. Tevens heeft de boxershort een uitdagende en stoere look net zoals andere boxershorts. De boxershorts zijn beschikbaar in diverse maten en kleuren.

Voor een wat intiemere dag kun je bijvoorbeeld een rode boxershort dragen en bij een zakelijke zitting kun je kiezen voor de witte of zwarte variant. Kortom, met de bamboe boxershort ben je elke occasion goed gedekt met zowel fijn zittend ondergoed!

De bamboe sokken daarentegen hebben een basic, maar fijn design. Je kunt kiezen uit sneakersokken/enkelsokken en voor 9,95 kun je al een 3-pack kopen!

Ter conclusie, kleding van bamboe is superfijn en uitdagend. Je doet zowel jezelf als het milieu een plezier door bamboe kleding te dragen!

Beeld: Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook