Monique Westenberg onthult awkward momentje met nieuwe buurman

Kan gebeuren!

Lees ook

Iedereen heeft zich weleens ongemakkelijk gevoeld. Of dat nou tijdens een presentatie is, of in de trein omdat je per ongeluk nét iets te hard het prullenbakje dichtklapt: we've all been there. Monique Westenberg kan over zo'n awkward moment meepraten, want ze heeft een wel heel ongemakkelijke ontmoeting met de nieuwe buurman achter de rug.

Zoontje André

Haar nieuwe buurman – met wie ze nog geen kennis had gemaakt – belde namelijk onverwachts aan met een bijzondere boodschap. “André is al een uurtje bij ons binnen en dat vinden we supergezellig, maar hij ligt nu te slapen op de bank. Ik denk: ik zeg het even tegen je”, schrijft Monique over haar eerste ontmoeting met haar buurman in haar nieuwste Vriendin-column.

André had dus al eerder kennis gemaakt met de nieuwe buren. “Ik weet dat hij al eens op bezoek is gegaan om te kijken wie er waren komen wonen. Blijkbaar voelt hij zich al aardig thuis.”

Comfy kleding

Monique trok snel wat makkelijke kleren aan om André op te gaan halen. “Ik ga gekleed in een typisch zondagskloffie, bestaande uit een legging, een gele hoodie, dikke sokken en mijn haar in een knot. Snel schiet ik in het eerste wat ik tegenkom: roze badslippers. Ik zet nog even de pannenkoeken af die ik aan het bakken was en dan loop ik achter de buurman aan, de straat over, zijn huis binnen.”

Maarre, wat Monique niet wist, was dat de buurman een feestje gaf. “Ineens kijken vijftig paar ogen me aan. De tuindeuren staan open, er is een partytent opgezet in de tuin, iedereen heeft een glas in z’n hand en het bezoek ziet er allemaal uit om door een ringetje te halen: nette kleren, haren in model, het ruikt in de huiskamer heerlijk naar parfum.” En Monique, die had haar comfy clothes aan. “Ik voel me nogal ongemakkelijk en probeer maar niet te denken aan mijn legging en gele hoodie, en vooral niet aan de combinatie met mijn roze slippers.” Aha, awkward! Gelukkig kon ze er achteraf om lachen.

Bron: Story, Vriendin | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook