Freek van Noortwijk over breuk met Katja Schuurman: ‘Laat het mensen inspireren’

Freek laat voor het eerst van zich horen.

Lees ook

Eerder deze week lieten Katja Schuurman en Freek van Noortwijk door middel van een treurig bericht op Instagram weten uit elkaar te gaan. Freek blikt nu in een emotionele post terug op zijn relatie met Katja. “We gaan dit zo harmonieus en goed mogelijk doen”, schrijft hij.

Uit elkaar

Na een prachtige bruiloft en de geboorte van dochtertje Coco Loulou zijn Freek en Katja er helaas achter gekomen dat de twee te veel van elkaar verschillen, zo klonk het eerder deze week op Instagram. Nu, wil Freek Katja bedanken voor de mooie tijd die ze samen hebben gehad.

“Lieve Katja, je bent oprecht een van de meest bijzondere personen die ik ooit heb mogen ontmoeten. Jarenlang heb ik het mooiste van al jouw goede karaktereigenschappen naar boven gehaald en jij hebt dit andersom ook bij mij gedaan. Het doet pijn dat me dit aan het einde van onze relatie niet meer lukte, want je verdient iemand die dat te allen tijde doet”, begint de chef-kok zijn bericht.

Momenten

Freek wil Katja bedanken voor alle mooie momenten die ze samen hebben beleefd. “Je hebt me meegenomen naar zoveel bijzondere plekken die ik zonder jou waarschijnlijk nooit had gezien. Ik heb jou meegenomen naar de mooiste restaurants, die jij zonder mij wellicht nooit zou hebben bezocht, maar je was nogal leuk gezelschap om mijn passie daarvoor mee te delen”, gaat hij verder. “We hebben zoveel geweldige feestjes gevierd, met zijn tweeën en alle te gekke mensen om ons heen. Het hoogtepunt hiervan was voor mij ons grote liefdesfeest.”

Naast de mooie momenten waren er ook veel leermomenten voor Freek, maar ook voor Katja en het gezin. “Ik heb van je geleerd over mezelf, over jou, over ons, onze dochters, familie, vrienden en het leven in het algemeen. Dat het goed is om dingen te bevragen vanuit twijfel, omdat zelfingenomen stelligheid je niet verder brengt in het leven”, vervolgt Freek zijn ode. “Jouw oneindige nieuwsgierigheid heeft me laten zien dat er in het leven nog zoveel te ontdekken is op het gebied van kunst, cultuur, geschiedenis, wetenschap en nog veel meer.”

Keuze

Freek is blij dat Katja de breuk niet alleen hoeft te doorstaan. “Ik ben heel blij dat je een fantastisch lieve familie en hele fijne vrienden hebt die er voor jou zullen zijn de komende tijd als dat nodig is.” Verder schrijft hij dat het uiteindelijk een goede keuze is dat ze uit elkaar zijn gegaan. “Ik weet dat wij in een andere hoedanigheid, als die van liefdevolle en ouders, een betere relatie zullen hebben. Onze moderne familie samenstelling zal nog wat complexer worden, maar we gaan dit zo harmonieus en goed mogelijk te doen. Dit is iets waar we trots op mogen zijn.” Hij hoopt andere stellen hiermee te inspireren.

“Gevoelens van verdriet en gemis wisselen zich af met die van lichtheid en harmonie”, sluit hij af. “Ik kan nog veel meer schrijven maar ik wist al niet waar ik moest beginnen en al helemaal niet waar te eindigen. Ik hou van je en ben blij dat we door onze lieve Coco – het allermooiste geschenk wat je me gegeven hebt – voor altijd in elkaars leven zullen zijn! ❤️”, aldus Freek tot slot.

Bron: AD | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook