Mascha Feoktistova: ‘Ik ben echt een snob qua sieraden’

'Als iemand flink uitpakt, denk ik: zo vet, you go girl!'

Lees ook

Mascha Feoktistova (34) is influencer en ondernemer. Ze vlogt samen met haar man Gregor op de YouTube-kanalen Beautygloss en Vloggloss en ze schreef drie boeken. In juli 2020 werd ze de moeder van dochter Mila.

Cultuur

'Ik ben echt een snob qua sieraden. Ik kom uit een cultuur – ik ben natuurlijk Russisch – waar ze heel belangrijk zijn. Als iemand gaat trouwen of als er een kind geboren is, geef je sieraden. En als je oma overlijdt, krijg je haar sieraden. Dat is echt een cultuurdingetje. De liefde die anderen voor fashion hebben, heb ik voor sieraden en andere accessoires. Ik helemaal gek van Tiffany & Co. Bijna alle sieraden die ik draag, komen daar vandaan: mijn verlovingsring, mijn trouwring, de ring die ik kreeg toen Mila werd geboren…”

Breakfast at Tiffany’s

“Ik ben zelfs zo’n groot fan dat ik een paar jaar terug een Breakfast at Tiffany’s heb gekregen voor mijn verjaardag, net als in de film met Audrey Hepburn dus. Het is een ontbijt voor hun vaste klanten waarbij je de duurste sieraden omgehangen krijgt. Zat ik daar met een armband van vijftigduizend euro aan de Tiffany’s eclairs, zo cool om een keer mee te maken!”

“Het eerste bijzondere sieraad dat ik kreeg, was bij mijn geboorte. Mijn vader heeft toen een ketting voor mij gekocht met stenen erin die ik mocht dragen als ik achttien zou zijn. Ik heb ’m nog steeds, maar heb ’m nooit echt gedragen, omdat het zo’n jaren tachtig ding is. Ik vind het echter heel bijzonder dat sieraden zo betekenisvol zijn in onze familie.”

[ont-quote align=”center” caption=”Mascha”]’Als iemand flink uitpakt, denk ik: zo vet, you go girl!’[/ont-quote]

Gregor

“Gregor houdt ook van mooie sieraden. Mijn verlovingsring heeft hij bij Tiffany’s in Miami uitgezocht. En toen ik net bevallen was van Mila, kwam hij ook aanzetten met een blauw tasje met hun T Ring erin, waar ik al jarenlang naar aan het kijken was. Ook van mijn schoonouders mocht ik iets moois uitkiezen en toen ben ik voor de beroemde Bean gegaan, ik heb daar een gouden kettinkje en oorbellen van. Het is trouwens wel grappig dat Gregor en ik allebei een heel andere trouwring hebben. Vroeger gingen mensen standaard voor dezelfde stijl, maar wij hebben dat bewust niet gedaan; dat schijnt nu ook een trend te zijn in trouwland. Ik draag verder wel sieraden van Gassan, want ik houd ook van mooie diamanten. Ik vind het geweldig om bij anderen naar hun verlovings- of trouwring te bekijken.

Dat is misschien heel Amerikaans, maar ik denk dan: hoe groter hoe beter. Persoonlijk ben ik meer van de minimalistische sieraden, maar ik kan bij andere vrouwen enorm genieten van bling bling, wat dat betreft ben ik echt een Rus. Als iemand flink uitpakt, denk ik: zo vet, you go girl!

Beeld: Nine IJff

Laatste nieuws

Zie ook