Zien: dit zijn de leukste kerstkaarten van dit jaar

Leuk om te ontvangen én om te sturen!

Wie wordt er niet blij van een kerstkaart? Zeker na weer zo’n bewogen jaar met corona, thuiswerken en minder fysiek contact is het sturen van een kerstkaart extra waardevol voor je familie, vrienden en collega’s. Om inspiratie op te doen hebben we hieronder de leukste kerstkaarten gezet die je gemakkelijk online kunt bestellen. Weet jij al wat voor kerstgroet je gaat geven?

De kaartsoorten

Kerstkaarten zijn onder te verdelen in verschillende soorten. Voor de creatieveling is er de zelfgemaakte kerstkaart. Voor de meer luie onder ons (en we zijn met veel) kun je online een kerstkaart samenstellen. Dan kun je kiezen tussen vier soorten: een fotokaart, een cartoonkaart, een tekstkaart en een kunstkaart. We geven hieronder de leukste die we gevonden hebben.

1. De fotokaart

Na weer een bewogen jaar te hebben gehad waarbij we voorzichtig moesten omgaan met fysieke bijeenkomsten is het ook dit jaar leuk om een gepersonaliseerde fotokaart te sturen. Niet alleen laat je weten dat je aan de ontvanger denkt, maar je geeft ook nog eens een update van jezelf in de vorm van een (recente) foto. Zo zijn jij en je ontvanger(s) toch nog verbonden in de kerstdagen.

De fotokaart

2. De cartoonkaart

Wil je een leuke kaart geven zonder persoonlijk foto, dan kan je kiezen uit een cartoonkaart. Op deze kaarten staan meestal kerstbomen, kerstverlichting en andere leuke dingen die met kerst te maken hebben. Simpel, maar altijd een leuke weergave van kerst en daarom passend tussen de andere kerstkaarten. Dit kaartje van Blond Amsterdam is meer dan geschikt om naar vriendinnen te sturen.

De cartoonkaart

3. De tekstkaart

Ben je liever van de letters dan van de plaatjes? Dan is een tekstkaart iets voor jou. Er zijn ongelofelijk veel opties, maar we hebben deze juist gekozen vanwege de moderne weergave. Er zijn natuurlijk combinaties mogelijk tussen de cartoon- en de tekstkaart. Toch wilden we een onderscheid maken, omdat er voor beide iets te zeggen valt.

De tekstkaart

De kunstkaart

Een beetje kunst tussen de kerstkaarten kan nooit kwaad. Zeker niet als het een nostalgische weergave geeft van hoe de kersttijd er vroeger uit zag. Dit leuke prentje valt zeker op tussen de alle modernere kerstkaarten die worden verstuurd.

Voldoende keuze uit kerstkaarten zo te zien. Weet jij al welke kerstkaart je gaat versturen om iemand warme kerstgroeten te wensen?

De kunstkaart

Beeld: Unsplash

Laatste nieuws