Shoppen maar: onze favo sinterklaascadeaus op een rij

Je bent nooit te oud voor deze cadeaus.

Lees ook

Je bent nooit te oud om je schoen te zetten (of er wat in wordt gestopt is de vraag) en je bent ook zeker niet te oud om enthousiast te worden van Sinterklaasavond. Dit heerlijk avondje draait nu eenmaal om cadeaus – en daar worden we blij van. Nog op zoek naar een aantal cadeautjes? Wij vertellen je welke old school cadeaus je zeker als cadeau moet geven óf vragen.

Back in the days

Voor we je onze favorieten laten zien, nemen we je even terug naar onze jeugd. Back in the days werden we dolgelukkig van speelgoed. Nog altijd voelen we warme gevoelens, wanneer we terugdenken aan het uitpakken van die gigantische doos met Lego of spiksplinternieuwe Barbiepop.

Amazon.nl besloot hierom in samenwerking met het Oude Ambachten & Speelgoed Museum te onderzoeken welk kinderspeelgoed de afgelopen zestig jaar het meest geliefd was bij Nederlanders. Dit onderzoek werd uitgevoerd onder 1200 volwassen en kinderen om te achterhalen welk speelgoed nog altijd onze favoriet is.

Bijzondere ontdekkingen

Hoe groot was de impact van dat legendarische speelgoed waar we zo graag herinneringen aan ophalen? Hoe hebben de Rubiks Cube, de Slinky of Mastermind het ervan afgebracht tegenover Lego en Barbie? Het zijn allemaal fun facts die Amazon tijdens dit onderzoek wist te verzamelen. We zetten de meest interessante bevindingen voor je op een rij:

Het meest geliefde speelgoed wordt al tientallen jaren bewaard – Ja, echt. De meerderheid van de Nederlandse volwassenen (60 procent) bezit vandaag nog altijd hun meest geliefde speelgoed. Wat we vooral bewaren is Lego.

Onvervulde cadeauwensen die nooit in vervulling zijn gegaan, doen nog altijd pijn – Het is verdrietig maar waar. Die ene Baby Born-pop die je nooit hebt gekregen of die Nintendo die al je vriendjes wel hadden, maar jij niet: het doet veel volwassenen nog altijd pijn.

Videospelletjes zijn zo slecht nog niet – Daarmee bedoelen we dat het spelen van videogames veel voordelen met zich meebrengt. Eén derde van de ondervraagden vindt het namelijk belangrijk dat ze samen kunnen spelen met speelgoed. Zes van de tien kinderen die na het jaar 2010 zijn geboren, geven aan dat videogames hen hebben geholpen met andere kinderen te spelen.

Ook werd duidelijk welk speelgoed er in de top 15 terecht kwam. Grote kans dat jij vroeger met één van deze toys hebt gespeeld:

Top 15 favoriete speelgoed van Nederland

Cadeautips

Sint staat voor de deur, dus het wordt tijd om je lover, vader, moeder, broertje, zusje, oom, vriendin, bestie of wie dan ook te verrassen met een cadeau. Kan jij wel wat hulp gebruiken? Wij geven je vijf old school cadeautips, die volgens onderzoek hartstikke populair zijn bij zowel volwassenen als kinderen. Let's go!

PLAYMOBIL Volkswagen T1 Camping Bus – Hét perfecte cadeau voor dat ene familielid wat al jaren droomt over een vakantie in een Volkswagen-busje. Het is misschien een mini-variant, maar minstens zo leuk.

Barbie met bruin afro-hair en een old school jasje – De tijd waarin Barbies alleen maar met een witte huid en blonde lokken verkrijgbaar waren, willen we gauw vergeten. Barbies zijn er tegenwoordig in véél meer soorten en maten. Het perfecte cadeau voor je kleinere broertje of zusje – of bestie waarmee je vroeger altijd je Barbies deelde.

Lewo 7-stuks houten regenboog puzzel – Het is misschien geen cadeau waar je jezelf urenlang mee kunt vermaken, maar wel het perfecte cadeau voor een little one of die ene vriend(in) die net een kleintje heeft gekregen.

Baby doll Asian girl – Nog zo'n perfect item voor een kleine spruit in de familie of vriendenkring. Of voor een vriend(in) die nog altijd graag met poppen speelt. Want daar is helemaal niets mis mee.

LEGO Harry Potter Hogwarts: Fluffy Meeting Castle Toys – Misschien wel ons favoriete cadeau uit de lijst. Want nog altijd zijn wij Harry Potter-fans in hart en nieren. Een middagje uittrekken om deze lego-versie van Hogwarts in elkaar te zetten? Yes please.

Nóg meer old school speelgoed shoppen? Je vindt alle items via deze link.

Beeld: Amazon

Laatste nieuws

Zie ook