Column Mare: ‘Had ik nu werkelijk sjans? Het voelt in elk geval goed’

Mare (30) werkt als receptioniste in een hotel. Ze is net weer single en stort zich op de datingmarkt.

“De dag op het strand heeft me goed gedaan. De zon heeft mijn wangen een beetje gekleurd en de fronsrimpel die ineens opdook, is gelukkig verdwenen. Ik voel me weer ontspannen en nieuwsgierig.”

“Ik kies een kekke playlist en dans met Mormel in mijn armen door de kamer. Mijn kat schudt mee op de maat van de muziek en kijkt me tevreden aan. Wat een suf beest. Ik ben zo dol op haar. Ik spring onder de douche en wandel naar de supermarkt. In mijn mandje leg ik verse broodjes, veel te dure geitenkaas en kattensnoepjes. Bij het rek met tandenborstels praat de supermarktmanager met een scholier met vlashaar op zijn bovenlip. 'Ik zou het toch fijner vinden als je de tandpasta spiegelt. Dus de oude vooraan in het schap. Dan de nieuwe.' Als hij het zegt, maken we oogcontact. Wat een lekker ding!”

“Ik schat de manager een jaar of vijfendertig en zijn volle bos donkerblonde haar springt een beetje op. Hij is lang en het colbertjasje dat hij draagt, staat hem fantastisch. Ik knik vriendelijk en bestudeer daarna aandachtig de waxinelichtjes in het schap ernaast. Shit. Hij draagt een vette dikke trouwring. Ik laat een pak kaarsen in mijn mandje glijden en recht mijn rug als ik naar de kassa loop en afreken. Ik voel een binnenpretje. Had ik nu werkelijk sjans? Het voelt in elk geval goed. Ik ben er nog!”

[ont-quote align=”center” caption=”Mare”]”Had ik nu werkelijk sjans? Het voelt in elk geval goed. Ik ben er nog!”[/ont-quote]

“Buiten app ik Jiska of ze samen wil lunchen. Ze stuurt een foto terug van een enorme schaal pepernoten. Delen? 'Er moet echt iets gebeuren', zucht ik als ik een klein uur later met een volle buik op haar bank plof. Jiska en ik bakten samen uitsmijters, maar dat weerhoudt ons er niet van om de pepernoten tussen ons in te zetten. 'Er moet minstens vijf kilo vanaf en ik wil er meer sex bij.'”

“Jiska gniffelt. 'Dat kun je best zelf, Mare. Je hebt Tarzan toch? 'De batterijen zijn al eeuwen op. Ik vergeet het steeds. En daarbij wil ik warme, sexy handen en echte billen.' Jiska gooit een hand pepernoten in haar mond en knikt begrijpend. Op haar telefoonscherm opent ze Tinder. Ze laat me een foto zien van een man die zo te zien model is. 'Ik vind hem veel te glad. Een beetje een Justin Bieber-wannabe.' 'Ik vind hem wél fuckable', grinnikt ze.”

[ont-quote align=”center” caption=”Jiska”]”Mare aan de Tinder. Wie had dat durven denken”[/ont-quote]

“In mijn handpalm voel ik kruimels pepernoot. Zal ik ze discreet op het tapijt laten vallen? Ik lik toch maar mijn hand af. 'Dan mag jij hem hebben.’ 'En deze?' Ik schud afkeurend mijn hoofd. 'Type ‘smooth-and-slick’. Alsof dit zijn vierenzestigste selfie was die eindelijk goedgekeurd is.' Jiska giechelt en gooit haar telefoon op mijn schoot. 'Ik ga M&M’s pakken. Ik heb trek in wat zoets.' Ik wil een grap maken over mijn lekkere trek in een knappe vent, maar mijn adem blijft stokken.”

“Met mijn duim hang ik over een foto van een leukerd met de mooiste ogen die ik ooit zag. Thomas heet hij. Twee knoeperds van bruine ogen en een sexy glimlach. Hij houdt van hiken en hybrid-muziek, wat dat dan ook mag zijn. Mijn interesse is meteen gewekt. 'Mag ik hem swipen?' Jiska pakt haar telefoon terug en prikt met haar vinger in mijn zij. 'Je maakt maar lekker zelf een profiel.' En dat is precies wat ik een minuut later doe terwijl mijn kaken de gele M&M’s vermalen. Ik upload een foto van mezelf en schrijf een bio. Mare aan de Tinder. Wie had dat durven denken. Laat die batterijen voor Tarzan voorlopig maar zitten. Liever ga ik een avond op stap met deze Thomas. Om de paar minuten check ik mijn telefoon tot ik een melding krijg. Ik heb een match met Thomas.”

Beeld: iStock, Pexels

Laatste nieuws