Grazia tipt: dit zijn de leukste to do’s voor het aankomende weekend

Wij zetten alle highlights voor je op een rij.

Het weekend staat weer voor de deur, dus het is tijd voor leuke dingen! Heb jij nog geen idee wat je de aankomende zaterdag en zondag uit gaat spoken? Grazia to the rescue, want wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

Vroeg dineren

We know, door de nieuwe maatregelen zit urenlang tafelen in je favoriete restaurant er even niet in. Toch hoef je een bezoekje aan een restaurant heus niet cancelen. Als je in Amsterdam ergens wil gaan eten, is het bij ARCA. Dit gloednieuw geopende restaurant wordt gerund door niemand minder dan de Portugese, met Michelinster bekroonde chef-kok Henrique Sá Pessoa. Bij ARCA vind je het beste wat Portugal te bieden heeft, maar wel met een moderne Aziatische twist. Denk aan zeebaars met gestoofde inktvis in witte wijn en gekonfijte buikspek met paksoi en ingelegde sinaasappel. O, en het is shared dining, dus wel netjes delen.

Rum shoppen

Ben je gek op BACARDÍ en kan je geen genoeg krijgen van deze verschillende soorten rum? Breng dan het aankomende weekend een bezoekje aan de BACARDÍ Rum Room in Amsterdam. In deze speciale shop kun je een aantal premium dranken shoppen, namelijk de bekroonde BACARDÍ Añejo Cuatro, Reserva Ocho en Gran Reserva Diez. Schaf je een flesje aan? Dan wordt die ook nog eens prachtig verpakt in een van de drie geschenkdozen met daarop exclusieve designs van kunstenaar Floor van het Nederend.

De BACARDÍ Rum Room zit aan de Oude Spiegelstraat 3 in Amsterdam.

BACARDÍ Rum Room

The Next Closet

Online vintage kleding shoppen deed je misschien al via The Next Closet, een webshop voor tweedehands designermode. Zie jij kleding liever even in het echt? Dat kan nu ook! The Next Closet komt namelijk met The Next Shop, hun eerste fysieke winkel waar je vintage pareltjes kunt bemachtigen van merken als Louis Vuitton, Prada, Chanel, Jill Sander en The Row.

Je vindt The Next Closet aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam.

Nachtje weg

Voor iedereen die houdt van unieke plekken om te overnachten, hebben wij een nieuwe hotspot: Watertoren Duin & Bosch in Castricum. Deze toren is getransformeerd tot een boutique hotel met een 1-kamer design suite. De hotelkamer heeft een industriële en moderne uitstraling, maar wees gerust: de oude elementen zijn bewaard gebleven in dit rijksmonument. Extra leuk: na een dag de prachtige omgeving verkennen, kun je ’s avonds vanuit je bed de zon in de zee zien zakken.

Lekker bestellen

Elk jaar kijken wij weer uit naar de nieuwste editie van de Lekker500, waarin de vijfhonderd (!) beste restaurants van Nederland worden uitgelicht. Van bistro tot sterrenzaak: alle lekkerste restaurants van ons kikkerlandje komen voorbij. Goed nieuws: de 44ste editie van de Lekker500 is vanaf nu te bestellen en wij hebben een leuke code.

Hoewel de Lekker500 pas vanaf 30 november in de winkels verkrijgbaar is, is de restaurantgids vanaf nu al te reserveren. Je reserveert ‘m hier voor €14,99: lekker.nl/bestel. Let op: de aankoop is een reservering. Als je de restaurantgids nu bestelt, wordt-ie op 29 november verzonden en heb je de gids op 30 november in huis. We hebben ook nog iets leuks om uit te delen: een code om geld mee te besparen. Reserveer jij jouw exemplaar met de code LEKKER2022 vóór 29 november? Dan hoef je geen verzendkosten te betalen. Graag gedaan!

Beeld: BACARDÍ Rum Room

Laatste nieuws