Prinses Amalia doet boekje open over de liefde

Amalia onthult: zou ze de liefde verkiezen boven de troon?

Als prinses zijnde is het behoorlijk lastig om the love of your life te vinden. Niet alleen wil je zeker weten of iemand de juiste intenties heeft (kiest hij of zij voor de liefde of de fame), ook kijkt heel het land mee én moet de regering instemmen met een eventueel huwelijk. Pittig, als je het ons vraagt. Maar hoe denkt prinses Amalia hier eigenlijk zelf over?

Kiezen voor de liefde

Willem-Alexander gaf ooit aan dat hij zou kiezen voor de liefde, als de regering geen toestemming zou geven voor zijn huwelijk. Prinses Amalia lijkt dat voorbeeld te willen volgen wat haar toekomstige partner betreft. Liever de liefde dan de troon, laat ze weten in het boek Amalia van Claudia de Breij.

“Als het de man is die me steunt, van wie ik houd, met wie ik mijn leven door wil brengen en het parlement geeft geen toestemming, nou, dan moeten we nog maar zien wat ik doe. Ik kan niet kiezen ten koste van mezelf. Dan kan ik ook niet het beste geven voor ons land.”

Galante manieren

Een eventuele relatie houdt prinses Amalia privé, wel wil ze kwijt dat ze een romantische ziel is. Haar type man heeft galante manieren, 'zoals je nog ziet in de films over keizerin Sissi'. Niet bepaald galant was de weddenschap die een aantal jongens bleken te hebben 'over wie Amalia het eerste te pakken had'. Degene die de kroonprinses als eerste aan de haak zou slaan, zou een tegoed van 100 euro voor het computerspelletje Fifa krijgen. Dat was pijnlijk voor de prinses.

Geaardheid is geen probleem

Enkele weken geleden liet de regering weten dat prinses Amalia gewoon koningin kan worden, ook als ze met een vrouw wil trouwen. Voor haar familie zou het ook geen probleem zou geweest als ze met een vriendin thuis was gekomen, laat de prinses weten. “In mijn familie zeker niet. Mijn ouders hebben ook behoorlijk veel verschillende vrienden, dus ik groeide niet alleen op met ‘oom en tante’, maar ook met ‘oom en oom’ en ‘tante en tante’.”

Bron: Amalia – Claudia de Breij | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws