Vivian Hoorn openhartig over jeugd: ‘Jarenlang streefde ik naar perfectie’

In een exclusief interview met Grazia vertelt Vivian openhartig over haar self love-journey.

Lees ook

Vivian Hoorn weet als geen ander hoe het is om voor én achter de camera te staan. Als fotograaf en influencer en telt haar Instagram-account ruim vijfhonderdduizend volgers. Hoewel ze tegenwoordig goed in haar vel zit en body positive door het leven gaat, was dit vroeger heel anders. In de nieuwste Grazia is ze hier openhartig over.

Gestreefd naar perfectie

Geen make-up, geen kleding en alle delen van je lichaam omarmen: Vivian deelt tegenwoordig alleen nog maar content waar zij blij van wordt. Toch had ze hier vroeger veel moeite mee. In haar jeugd was de influencer namelijk een stuk onzekerder. “Ik had altijd een goede kop en daardoor werd het, voor mij als perfectionist, belangrijk om altijd goed voor de dag te komen.” Het leven van een influencer gaat natuurlijk over volgers en meer likes, hierdoor zocht Vivian hierdoor eigenlijk de hele tijd naar bevestiging. “Jarenlang heb ik gestreefd naar perfectie, om er vervolgens achter te komen dat het daar niet om gaat.”

Ook de drang om steeds betere content te maken, knaagde aan Vivian. Tot haar vrienden er wat van zeiden. “Ik was mezelf echt aan het neerhalen, aan het pesten. Als ik nu foto's van mezelf terugzie. Ja ik was slank. Heel slank. Maar ik voelde me dik en heel ongelukkig. Dat is toch zonde, dat ik zo bezig was met hoe ik eruitzag? Ik kon in die tijd voor de spiegel staan en zeggen: 'Je bent lelijk, je armen zijn te dik, je kan geen rokjes aan, wie wil jou hebben.' Maar als je dat te vaak doet, ga je er echt in geloven.”

Inspireren

Tegenwoordig zit Vivian ontzettend goed in haar vel en hoopt ze hiermee ook anderen te inspireren. Iets wat zeker nodig is, legt Vivian uit. “Ik krijg regelmatig berichtjes van moeders die me bedanken omdat ik hun tienerdochter help met hun zelfvertrouwen. Daar doe ik het voor. Ik wil echt verandering brengen. Met gestrekt been door de maatschappij heen knallen.”

Lees het volledige interview met Vivian Hoorn in de nieuwste Grazia die vanaf woensdag in de schappen ligt.

Bron: Agnes Hofman | Beeld: Martin Sweers

Laatste nieuws

Zie ook