Shop de trend: stirrup legging

Comfortabel én fashionable.

Lees ook

Let's get physical! De nieuwste trend du moment is namelijk rechtstreeks van de sportschool je kledingkast ingevlogen. Dit seizoen zijn stirrup leggings hot, hotter hotst. Met een hak, sneaker of een stoere combat boot.

Stirrup legging

De stirrup legging heeft haar naam te danken aan het elastiek dat je onder je voet draagt. Oorspronkelijk werden de leggings gebruikt door paardrijders, skiërs en dansers zodat de broek niet omhoog kruipt tijdens het sporten. Maar ook in je alledaagse kleding is deze stirrup legging een toevoeging voor je kast. De legging fungeert heus niet alleen als sport-outfit, je draagt 'm tegenwoordig gemakkelijk naar een feestje of kantoor. De stirrup legging is namelijk in verschillende stijlen te combineren.

Draag de legging bijvoorbeeld met een grof gebreide trui en een blokhak voor een chique casual look. En heb je een lange dag voor de boeg? Een lange trui met bodywarmer en een sneaker zijn dan het perfecte ensemble. Spice het wat meer met een varsity jacket (een andere trend van het moment) en een edgy laars. We love it!

Of je een legging nu wel of niet als een broek ziet, comfortabel zit hij zeker. Ook menig modemeisje is al in deze fabulous broek gespot, en heeft het een moderne twist gegeven. Kijk bijvoorbeeld af bij Tina Haase en combineer de stirrup legging met een paar zwarte heels en een teddy jas. Of als Stacie met een puffer coat en sneakers. Kortom, inspiratie alom.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook