Bella Hadid deelt reeks huilende selfies: ‘Social media is niet echt’

Het topmodel doet een boekje open over haar mentale gezondheid.

Een modellencarrière waar menig meisje jaloers op is, uitgenodigd worden voor de meest exclusieve feestjes en meer dan 47 miljoen volgers op Instagram: het lijkt Bella Hadid voor de wind te gaan. Toch steekt de realiteit wel even anders in elkaar. Op Instagram gaat ze met een reeks kwetsbare foto's het gesprek aan over mentale gezondheid.

Huilende selfies

De Instagram-feed van Bella Hadid is gevuld met stunning selfies, behind the scenes-beelden van fotoshoots en hier en daar een leuk inkijkje in haar persoonlijke leven. Afgelopen week plaatste ze echter een reeks foto's met een belangrijke boodschap.

De aanleiding daarvoor is een video van Willow Smith die eerlijk vertelt dat ze zich soms niet 'goed genoeg' voelt. “Willow Smith, ik hou van jou en van jouw woorden. Ik voelde me hierdoor een beetje minder alleen en dat is waarom ik dit wil plaatsen”, schrijft Bella bij het emotionele bericht. Na de video van Willow plaatst het topmodel een reeks selfies waar ze huilend op staat. “Dit ben ik bijna elke dag en elke nacht. Al een paar jaar nu”, onthult ze.

Mentale gezondheid

Bella heeft dan ook een belangrijke boodschap voor haar 47 miljoen volgers: “Social media is niet echt. Voor iedereen die het moeilijk heeft, onthoud dat je soms alleen hoeft te horen dat je niet alleen bent. Dus van mij naar jou: je bent niet alleen. Ik hou van je, ik zie je, en ik hoor je.”

Verder drukt het model iedereen op het hart dat zelfhulp en mentale gezondheid niet lineair zijn. “Het is bijna als een achtbaan van obstakels”, schrijft ze. “Het heeft zijn ups and downs en gaat van de ene kant naar de andere kant. Maar ik wil dat je weet dat er altijd licht aan het einde van de tunnel is en dat de achtbaan altijd op een bepaald punt tot stilstand komt”, weet Bella te vertellen. “Natuurlijk kan-ie altijd weer beginnen met rijden, maar het helpt mij om te weten dat zelfs al is het een paar dagen, weken of maanden, het wordt echt beter.”

Het topmodel deelt dat ze veel heeft geleerd van haar eigen breakdowns en burn-outs. “Als je hard genoeg aan jezelf werkt en tijd alleen doorbrengt om je trauma's, triggers, vreugden en routine te begrijpen, dan zul je altijd meer over je eigen pijn te weten komen en leren hoe je hier het best mee om kunt gaan. En dat is alles wat je van jezelf kunt vragen”, schrijft Bella. “Ik weet niet waarom het steeds moeilijker wordt om mijn verhaal hier niet te delen. Bedankt dat je me ziet en bedankt voor het luisteren. Ik hou van jullie.”

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws