Grazia tipt: dit zijn de leukste to do’s de komende week

Je hoeft je niet te vervelen.

Het weekend staat alweer bijna voor de deur, dus het wordt tijd om plannen te maken. Heb jij nog geen idee wat je dit weekend gaat doen? No worries. Wij hebben de leukste to do's voor je op een rijtje gezet. Komen ze:

Lees Verpleegthuis

Student zorgethiek en zorgvernieuwer Teun Toebes besluit op 21-jarige leeftijd om op de gesloten afdeling van een verpleeghuis te wonen. Dit doet hij om te ervaren hoe de zorg voor dementerende mensen verbeterd kan worden, maar vooral omdat hij de boodschap wil overbrengen dat het hoogtijd wordt dat wij als maatschappij ons beeld van dementie moeten aanpassen.

In zijn boek VerpleegThuis beschrijft hij dan ook de pijnlijke systemen die in de zorg en samenleving heersen en hoe we dit kunnen veranderen. Daarnaast is VerpleegThuis meer dan alleen een boek over de toekomst van dementie, maar is het voor velen een aangrijpend boek over de toekomst. Eén op de vijf mensen krijgt namelijk dementie.

Teun Toebes strijdt voor een betere levenskwaliteit van mensen met dementie. Hij doet dit met passie en voor zijn indrukwekkend werk, ontving hij dan ook al vele onderscheidingen. En als we de woorden van Mark Rutte morgen geloven, belooft het boek van Teun een prachtig verhaal te zijn: “De passie en liefde waarmee jij spreekt over de zorg voor ouderen is hartverwarmend. Jij laat zien dat je ouderen met dementie met weinig middelen gratis momenten van geluk kunt geven.”

VerpleegThuis is nu te koop.

VerpleegThuis €20,00

Bestrijd hangryness met graze

Doordeweeks vinden we gezond eten niet zo lastig. In het weekend healthy snacken? Dat is een ander verhaal. Op zaterdag en zondag vinden we het heerlijk om niet te veel bezig zijn met wat we eten, maar tja, wat we dan naar binnenwerken is niet altijd gezond. Gelukkig heeft snackmerk graze daar een oplossing op.

Het snackmerk heeft niet alleen lekkere, gezonde snacks uitgebracht, maar ook heuse sharing bags. In deze sharing bags zitten heerlijke, crunchy peulvruchten- en groentesnacks. Met deze knabbels kun je verantwoord snacken, maar heb je – door de krokante snacks – wel het gevoel dat je een zak chips opentrekt.

De inhoud van de sharing bags zijn minstens zo lekker als de inhoud van een zak chips, maar je krijgt een stuk minder calorieën binnen. Zo bevat de smoky barbecue bag of de sweet chili crunch bag nog geen 120 kcal per portie. De sea salt & pepper veggie protein sharing bag zit dan weer vol met – inderdaad – eiwitten.

De sharing bags zijn online te bestellen voor slechts €2,99 per zakje, maar ook in alle supermarkten te koop.

Sweet chilli crunch sharing bag – €2,99

Lees Staat van Terreur

Een thriller over het Witte Huis geschreven door niemand minder dan Hillary Clinton. Na een heftige periode in de Amerikaanse politiek is Ellen Adams aangesteld als de nieuwste minister van Buitenlandse Zaken om de diplomatieke betrekkingen met de rest van de wereld te herstellen. Dan zet een reeks bomaanslagen in Europa de wereld op z’n kop en moet Ellen op onderzoek uit wat de rol van de vorige president in dit alles was.

Nu te koop.

€22,99

Ga naar Tapis Rouge

Tijd voor weer een filmfestival! Van 11 t/m 16 november wordt de derde editie van het Franse filmfestival Tapis Rouge gehouden in de Filmhallen in Amsterdam. Tapis Rouge toont het beste uit de Franse cinema op dit moment. Dat levert dit jaar een lekker vol programma op, met maar liefst 20 films en 60 vertoningen. Onder meer te zien is een exclusieve vertoning van Boîte Noire, waarin Mathieu de oorzaak van een vliegramp onderzoekt zonder te weten waar zijn zoektocht naar de waarheid hem zal brengen…

Bezoek Our House

Eindelijk is het zo ver, het eerste museum voor elektronische muziekcultuur opent haar deuren in Amsterdam. Our House is gericht op de ontstaansgeschiedenis, cultuur en subculturen van de elektronische muziek en onder meer Armin van Buuren, Carl Cox, Diplo en Charlotte de Witte leverden een bijdrage aan het museum. Behalve fototentoonstellingen zijn er ook interactieve vinylspelers, waar bezoekers kunnen bladeren door 150 iconische platen. En in de traditie van legendarische housefeesten eindigt het museumbezoek aan Our House met een bijzondere eindshow: de Culture Ride, een audiovisuele 4D-ervaring. Gaat dat zien!

Beeld: Unsplash, Instagram

Laatste nieuws