Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Huh?! Volgens TikTok is glijmiddel de ideale make-up primer

O my...

primer

We hebben al heel wat handige beautytrucjes geleerd op TikTok, zoals hoe je mascara écht moet aanbrengen en hoe je je lippen voller doet lijken. Momenteel gaat er een beautyhack van een heel ander kaliber rond op het platform. Volgens meerdere TikTokkers zou glijmiddel namelijk de ideale basis voor je make-up zijn.

Glijmiddel

Een stralende, glowy huid die er haast nat uitziet (but in a good way), dat is nog altijd het doel. Met de juiste primer, foundation en highlighter kom je al een heel eind, maar volgens menig beauty-TikTokker ontbreekt er nog één item in je make-uproutine. Juist: glijmiddel. Als er namelijk iets goed is in dingen, zoals je huid, nat maken, dan is het glijmiddel wel.

Volgens meerdere beauty-content creators op het platform zou glijmiddel niet alleen het geheim zijn voor een dewy look, maar zou het natte goedje er ook nog eens voor zorgen dat je make-up langer blijft zitten. Klinkt als een win-win, right?

@itsrady

Reply to @jacquelinelopez8 💕:3 #makeup #makeuptransformation #lube #makeuptips #makeuphacks #fyp #fyppagee

♬ SO MANY HOT PEOPLE USED THIS SOUND - 𓍊𓋼𓍊𓋼𓍊

Tried and tested

Ook queen of makeup Nikkie de Jager aka NikkieTutorials zag de beauty-hack voorbijkomen op TikTok en besloot deze eens uit te proberen. "Ik heb niet drie jaar gewerkt aan het perfectioneren van een primer om jullie nu glijmiddel op je gezicht te zien smeren...", verzucht ze eerst nog. "Let's try it!", zegt ze vervolgens met glijmiddel in haar hand.

"Dit zou je make-up heel glad en niet cakey moeten maken", vertelt Nikkie over het glijmiddel. Al heel snel blijkt dat ze geen fan is van deze nieuwe 'make-up primer'. "Het is heel nat", laat ze weten. Maarre, geeft het glijmiddel het gewenste resultaat? Ook dat blijkt niet het geval te zijn bij Nikkie. In het filmpje zien we dat de foundation allesbehalve smooth en dewy is. "Oh my god, zie je dit? Ik ben zojuist veertig jaar ouder geworden", zegt ze geschokt. "No, no! No to this trend", aldus de queen of makeup. Hmm, misschien laten wij deze beautytrend ook maar aan ons voorbij gaan.

@nikkietutorials

I have so many questions……. #foryou #fyp #transformation @Rady

♬ original sound - nikkietutorials
Misschien ook voor jou:
Deze TikTok-hack laat je staart veel voller lijken
Beauty
  • iStock
  • TikTok