Loiza Lamers openhartig over pesten en shaming

'Dan lees ik op Instagram dingen als 'man-wijf'', deelt het model in de nieuwste Marie Claire.

Het lijkt erop dat Loiza Lamers career wise en op het gebied van de liefde niets te klagen heeft. Zo heeft het model haar eigen docuserie, brengt ze binnenkort haar boek uit én is ze tot over haar oren verliefd op Jelle. Toch is niet alles in haar leven rozengeur en maneschijn. In de nieuwste Marie Claire vertelt Loiza over de nare berichten die ze online regelmatig voor haar kiezen krijgt.

Pesten en shaming

Met de komst van social media is het voor fans een stuk makkelijker geworden om met hun idolen in contact te komen. Helaas kleeft er ook een nadeel aan social media en dat is dat iedereen zonder pardon zijn of haar ongezouten mening op het internet kan delen. Ook Loiza heeft daar weleens mee te maken.

In de nieuwste Marie Claire vertelt ze over haar pestverleden, maar ook dat ze anno 2021 nog steeds weleens last heeft van pesten of shaming. “Niet fysiek, maar online is er altijd wel iemand die een opmerking maakt”, geeft Loiza toe. “Dan lees ik dingen als 'man-wijf', 'je zal nooit een vrouw zijn', 'je hebt geen bestaansrecht', of: 'als ik je tegenkom, dan krijg je een kogel.'”

Vechten voor acceptatie

“Ik wil me niet overgeven aan die negativiteit”, laat Loiza over de opmerkingen weten. “Ik zie het, maar ik probeer het niet in me op te nemen, want ik weiger om slachtoffer te zijn. Toch blijft het vechten tegen de maatschappij, vechten voor acceptatie… die strijd is nog niet gestreden.”

In de nieuwste Marie Claire vertelt Loiza openhartig over haar gendertransitie, het boek dat ze hierover schreef met haar moeder en over haar modellencarrière. Marie Claire ligt nu in de winkel.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws