Romee Strijd doet heftige onthullingen over begin van modellencarrière

Het gewicht van het topmodel moest in deze periode aan strenge maatstaven voldoen.

Dat de modellenwereld keihard kan zijn, daar weet topmodel Romee Strijd alles van. Haar carrière begon al op jonge leeftijd en in die periode heeft Romee behoorlijk wat heftige dingen meegemaakt. In gesprek met Robbert Rodenburg doet het topmodel haar verhaal.

Veel moeite

Back in the days, toen Romee meeliep in de show voor Victoria's Secret, was een petit maatje een vereiste. “Ik moest toen maat 34/36 hebben, eigenlijk gewoon maat XS”, vertelt Romee in de nieuwste aflevering van Open Kaart. “Het kostte mij heel veel moeite om die maat te behouden, daar moest ik wel echt heel veel voor doen en ook veel voor laten”, vertelt Romee eerlijk.

Het topmodel moest naar eigen zeggen veel sociale dingen afzeggen, om maar in haar strakke regime te blijven. “Ik heb mezelf nooit uitgehongerd, maar mezelf misschien wel te veel dingen opgelegd.”

Strenge begeleiding

Romee begon op haar vijftiende als model te werken en na een aantal succesvolle shows tijdens Fashion Week hadden veel agenten grootse plannen met Romee. De beauty had op die leeftijd nog niet heel veel plezier in haar modellenwerk. “Als destijds de telefoon ging dan kreeg ik al bijna een paniekaanval. Dan dacht ik: ik moet weer weg, ergens naartoe. Ik heb in die periode heel veel paniekaanvallen gehad, omdat ik eigenlijk werd geleefd.”

“Ik moest elke week bij mijn agentschap op bezoek, zodat ze met een meetlintje konden checken hoe het ervoor stond. Het ging dan echt om enkele centimeters”, legt Romee uit. “In die tijd heb ik veel in mijn gewicht geschommeld, omdat ze er zo erg bovenop zaten dat ik het juiste gewicht had.”

Gewicht

Wat er gebeurde wanneer je nét iets te zwaar was volgens de agency? “Dan zetten ze je op non-actief. Bij mij hebben ze ook een paar keer personal training ingepland, dat moest je dan zelf betalen”, legt ze uit.

Over deze strenge begeleiding heeft Romee nu haar bedenkingen. “Of iemand in shape is of niet, daar moet je iedereen vrij in laten.” Heftig!

Beeld: BrunoPress | Video: YouTube (Robbert Rodenburg)

Laatste nieuws