Tabitha openhartig over make-uploos door het leven gaan

'Ik merkte dat ik werd meegesleurd door de pressure van social media.'

Lees ook

In de serie Mooi Zoals Je Bent biedt Tabitha verschillende jongeren een steuntje in de rug, zodat zij na die hulp tegen zichzelf kunnen zeggen: 'Ik ben mooi zoals ik ben'. Ooit was dat namelijk ook een ding voor de zangeres zelf, totdat ze begon met vloggen, zo vertelt ze in gesprek met Grazia.

Make-up

Een aantal jaar geleden startte Tabitha de stichting Mooi Zoals Je Bent. Het doel: jongeren een platform bieden om hun verhaal en ervaringen met anderen te delen, om zo van zichzelf te leren houden. Aan Grazia vertelt Tabitha hoe ze op dit idee is gekomen.

“Het kantelpunt kwam doordat ik ging vloggen”, begint ze. “Toen ik daarmee begon, dacht ik dat ik make-up op moest hebben omdat ik voor een camera stond. Dat heb ik toen een paar dagen gedaan, waarna ik op een gegeven moment tegen mezelf zei: wie hou ik voor de gek?”, vertelt de zangeres. “Ik heb helemaal geen zin om dit iedere dag te doen wanneer ik wakker word.”

Besefmoment

“Ik merkte dat ik werd meegesleurd door de pressure van social media. Dat je eigenlijk pas meedoet als je een filter gebruikt of een goede laag plamuur op hebt. Daar was ik eigenlijk al snel klaar mee”, stelt Tabitha. Al snel kwam ze erachter dat meerdere meiden hier last van hadden en om advies vroegen. “Ik kreeg zoveel bewondering voor het feit dat ik geen make-up droeg. Daarna kwamen er alleen nog maar meer berichten van meiden die om advies vroegen.”

Het resultaat? Tabitha zette Mooi Zoals je Bent op. “Toen ik naar de notaris ging om de stichting op te zetten, kwam ik erachter dat zoiets nog helemaal niet bestond. Dat is toch eigenlijk te bizar voor woorden?”, aldus Tabitha. “Het was voor mij wel hét teken om er verder mee te gaan en er iets mee te doen.”

Na de stichting volgde de serie Mooi Zoals Je Bent, die vanaf nu te zien is op Videoland.

Beeld: Videoland

Laatste nieuws

Zie ook