doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Déze plekken moet je sowieso bezoeken tijdens Museumnacht Amsterdam 2021

Noteer dit lijstje maar vast in je telefoon.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61a910ac9bda6 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a910ac9bda6 img{#fig-61a910ac9bda6 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61a910ac9bda6 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a910ac9bda6 img{#fig-61a910ac9bda6 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61a910ac9bda6 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a910ac9bda6 img{#fig-61a910ac9bda6 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61a910ac9bda6 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a910ac9bda6 img{#fig-61a910ac9bda6 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}museumnacht

We moesten het een jaartje missen, maar dit jaar is het eindelijk wél weer mogelijk: Museumnacht Amsterdam! Waar je op 6 november precies moet zijn? Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

De Nieuwe Kerk

Alleen al vanwege de locatie is De Nieuwe Kerk een feestje om te bezoeken. In dit prachtige gebouw op de dam vind je tijdens museumnacht verschillende tentoonstellingen. Zoals de plek al doet vermoeden kan je hier terecht voor een verdieping in religie, kunst of een vreemde cultuur, maar ook voor een meesterwerk van een bekende kunstenaar en het beste van de World Press Photo. Vergelijkbare locaties in de buurt die ook meedoen aan De Museumnacht, zijn de Oude Kerk of Ons’ Lieve Heer op Solder.

Meet your spirit animal

Bij een bezoekje aan Het Tropenmuseum kan je op 6 november van 19.00 tot 00.00 uur een bijzondere ervaring opdoen. Hier laat je je – terwijl je op een lounge bed ligt – omringen door een cirkel van 12 geluidsboxen die je meevoeren in een bijzondere ervaring van End of Time. Ieder uur neemt de performance je mee op een vision quest, waarbij door spatial sound jouw brein in trance raakt. Dit is je kans om jouw spirit animal te ontmoeten.

Rock 'n roll

Even helemaal uit je plaat gaan én inspirerende verhalen zien, lezen en horen? Tijdens Museumnacht staat het Van Eesteren Museum in het teken van indorock. Luister naar verhalen van Riboet Verhalenkunst, loop rond om foto’s van rockhelden te bekijken en dans mee op hits van indorockers van toen en nu.

Dansen in het Van Gogh Museum

Jawel jawel, in het Van Gogh Museum swing je tijdens museumnacht op de heerlijke DJ-set van Yallah! Yallah! Deze artiest maakt de Arabische wereld toegankelijk op onvanzelfsprekende plekken, en dompelt het Van Gogh Museum om in de karakteristieke Yallah! Yallah!-sfeer.

Acram Mini Cinema

Pak de drankjes en de popcorn er alvast bij want de Arcam Mini Cinema draait de hele avond door. Daal af naar het souterrain van de subcultuur en verwonder je over het leven onder de grond. Gegarandeerd de moeite waard!

Next level cocktails

Embassy of the Free Mind maakt tijdens museumnacht gebruik van haar sprookjesachtige interieur. Je drinkt hier namelijk cocktails uit een speciale alchemische cocktailbar. De ruimte is zo ingedeeld dat de achtergrond zich vult met glazen potten en erlenmeyers gevuld met bloemen en kruiden die verwerkt zijn in de drankjes. Je begeeft je in een magische omgeving waar het draait om de ervaring. De cocktails veranderen gedurende de avond van geur, kleur en smaak. Of je nou het drinkbare goud, een voor eeuwig elixir of Harry Potters’ Steen der Wijzen drinkt – je proeft hoe dan ook iets wat je nooit eerder hebt geproefd.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');