Dit is waarom je dit seizoen een crochet-item aan je garderobe toe moet voegen

Deze 70's trend spotten we overal op Instagram.

We nemen je voor deze trend even mee terug naar de jaren 70. Dé periode waarin haakwerken in je garderobe hot waren. Niet alle trends uit de jaren 70 zien we graag een rentree maken, maar voor de gekleurde crochet-items maken we een uitzondering. Hoe je deze haakwerken combineert? Wij laten het je zien.

Crochet

Het wordt tijd dat je je haak-kunsten moet bijspijkeren óf je moeder, oma of buurvrouw aan het werk moet zetten. Handgemaakte items zijn hotter than ever en dat is momenteel overal op Instagram te zien. Menig modeliefhebber hijst zich de afgelopen tijd in een gehaakt item en weet dit op verschillende manieren te combineren. Kleuren mogen dit seizoen gezien worden en dat is ook terug te zien in de crochet-items. Van wit gecombineerd met rood, groen en blauw tot aan zandkleur met paars, geel en oranje: alles mag.

Combineren

Het combineren van crochet-items is makkelijker dan je denkt. Je kunt natuurlijk all the way gaan, maar veel influencers kiezen voor één crochet-item per look. Kies bijvoorbeeld voor een gehaakte spencer, gecombineerd met een jeans, wit t-shirt en sneaker. Of ga een stapje verder en combineer een crochet-broek met een oversized witte top en chunky laarzen.

Kun je wel wat inspo gebruiken? Wij zetten onze favoriete looks op een rij.

Klein beginnen

Vind je deze looks iets too much? Ook een klein crochet-item doet het goed. Begin bijvoorbeeld eens met een gehaakte bucket hat. Wij zijn fan!

Beeld: Catwalkpix, Instagram

Laatste nieuws