Mascha Feoktistova over fillers en botox: ‘Al een tijdje niet meer gedaan’

Volgens de beautyvlogger is de trend momenteel meer natural.

Lees ook

Mascha Feoktistova (34) is influencer en ondernemer. Ze vlogt samen met haar man Gregor op de YouTube-kanalen Beautygloss en Vloggloss en ze schreef drie boeken. In juli 2020 werd ze de moeder van dochter Mila.

Beautyfreak

“Ik ben nog steeds the biggest beautyfreak ever. Alles aan beauty vind ik interessant, en ermee bezig zijn, is mijn grote hobby. Ik merk dat naarmate ik ouder word, ik steeds meer uitbesteed. Dat klinkt heel deftig, maar mijn nagels deed ik vroeger bijvoorbeeld zelf en nu laat ik eens in de twee, drie weken een BIAB Treatment doen.”

“Deze behandeling, die tussen gellac en gelnagels in zit, is de nieuwe hottest trend. BIAB is eigenlijk een basecoat, kleur en topcoat in één, die je nagels voedt en ze ook steeds sterker maakt. Het mooiste vind ik het om het in natural kleurtjes te laten doen; dat ziet er zo stijlvol uit.”

Bindweefselmassage

“Verder probeer ik elke week een bindweefselmassage te laten doen bij Bodyfix in Amsterdam. Dat is een diepe, vochtafdrijvende massage die je huid steviger en dus ook strakker maakt.”

“Laatst heb ik ook de buccal massage gedaan, dat is een bindweefselmassage ín je mond. Het is ineens heel populair omdat Meghan Markle dit voor haar trouwdag heeft laten doen. Omdat het zo intiem is, durft niet iedereen het aan. Ze masseren echt je wangen van binnen en drijven zo het vocht af via de lymfeklieren achter je oren, waardoor het puffy gevoel uit je gezicht verdwijnt. Mijn gezicht zag er meteen stralender uit.”

[ont-quote align=”center” caption=”Mascha”]”Met fillers ben ik een beetje klaar, en ik merk dat meer mensen om me heen er zo over denken.”[/ont-quote]

Botox en fillers

“Een andere bijzondere behandeling die ik laatst heb laten doen, is botox in mijn bovenrug. Dat helpt tegen hoofd- en nekpijn en tegen het gespannen gevoel dat ik vaak had. Ik ben echt onder de indruk, het enige nadeel is dat je best veel nodig hebt voor resultaat.”

“Botox en fillers in mijn gezicht heb ik al een tijdje niet meer gedaan, omdat ik zwanger was en daarna borstvoeding gaf. Met fillers ben ik ook een beetje klaar, en ik merk dat meer mensen om me heen er zo over denken. Ik zie steeds meer vrouwen hun fillers laten verwijderen, de trend is momenteel meer natural.”

Nineties vibe

“Tot slot mijn haar… daar doe ik echt van alles mee: van krullen tot föhnen tot stylen. Ik vind het leuk om te zien dat de nineties vibe weer een beetje terug is, het mag allemaal wat uitbundiger. Het valt me op dat vrouwen de laatste jaren steeds meer met tangen werken.”

“Vroeger deed je dat met kerst of andere speciale gelegenheden, maar nu is het heel normaal om ook op een doordeweekse dag je haar in de krul te zetten. Ook is het een trend om naar een föhnbar te gaan en daar je haar mooi in model te laten brengen. En waarom ook niet, na al dat thuiszitten willen we allemaal weer uitpakken met onze looks!”

Beeld: Nine IJff

Laatste nieuws

Zie ook