Citytrip! Binnenkort kun je met de veerboot van Groningen naar Noorwegen

Met welke bff ga jij een retourtje Noorwegen boeken?

Lees ook

Kun jij wel een citytrip gebruiken, maar skip je liever die ene goedkope vlucht of een lange autorit? Goed nieuws, want je kunt vanaf volgend jaar op een héél milieuvriendelijke manier naar Scandinavië reizen.

Veerboot naar Noorwegen

Vanaf april 2022 gaat er een veerboot varen vanaf de Eemshaven in Groningen naar Kristiansand in Noorwegen. Het gaat om een schip van bijna 200 meter lang, waar ruimte is voor maar liefst 2500 passagiers. Ideaal als je op vakantie wil, maar je niet met het vliegtuig of de auto wilt reizen. De boot is namelijk niet alleen een leuke manier om te reizen, het is ook nog eens fijner voor de planeet.

Vanaf april 2022 zal de MS Romantika, zoals de boot heet, drie keer per week vertrekken in de Eemshaven. Op de boot is niet alleen plek voor een heleboel passagiers, ook auto’s en caravans kunnen meevaren.

Even geduld hebben

Maarre, als je snel in Noorwegen wilt zijn, dan hebben we slecht nieuws. De reis met de veerboot duurt namelijk wel even. Achttien uur, om precies te zijn. Als je alle tijd hebt én milieuvriendelijk de zee wilt oversteken, dan is de MS Romantika een uitkomst! Op 7 april 2022 is de eerste afvaart. Dus, pak de agenda’s er maar bij!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Sex and the City

Laatste nieuws

Zie ook