Erica Renkema schenkt klare wijn over relatie met ex Sander van Betten

In haar eigen boek doet Erica een aantal schokkende onthullingen over de privédetective.

Lees ook

Er is al veel gezegd en geschreven over de relatie (of niet-relatie) tussen Erica Renkema en Sander van Betten. In haar eigen boek Erica: de motor achter de Meilandjes, dat vanaf vandaag in de winkels ligt, geeft Erica een inkijkje in haar leven. Enne, daarin komt ook haar 'relatie' met de privédetective aan bod. Want hoe zat het nou precies tussen die twee?

Erica en Sander

In Chateau Meiland konden we dankzij een undercover-achtervolging van Maxime en Martien al een beetje meegenieten van de romance die leek op te bloeien tussen Erica en privédetective Sander van Betten. Uiteindelijk liep het allemaal op niks uit, en de twee hebben de afgelopen weken in de media af en toe flink naar elkaar uitgehaald. In haar biografie schenkt Erica klare wijn over wat er nu wel én vooral niet is gebeurd tussen de twee.

Relatie of niet

Eerder uitte Van Betten al zijn verbazing over de stelling dat er geen sprake was van een relatie. “Hoe weet hij (biograaf Jan Dijkgraaf, red.) dat? Hij lag tussen ons in zeker? Volgens mij heeft Erica zelf destijds iets anders verklaard, en ik heb stapels foto’s, video’s, honderden e-mails en WhatsApp-berichten waar een ander beeld uit blijkt.” Maar Erica kijkt er toch heel anders naar: “Als je zelfs nog nooit gezoend hebt, kun je moeilijk van een relatie spreken, toch? Dat doe je misschien als je 12 bent”, schrijft ze. En: “Je bent dan toch een soort gekkie als je dat een relatie noemt? Dat verwacht je toch niet van iemand met gezond verstand?”

Niets gebeurd

Erica legt namelijk precies uit hoe het zat tussen de twee. In de afleveringen van Chateau Meiland vertelde ze al dat zij en Van Betten niet hadden gezoend – tot grote teleurstelling bij Martien en Maxime. Dat ze samen een bed gedeeld hebben klopt wel, laat ze weten. Dat was bij het paasweekend op het chateau. “We hebben alleen een paar nachten bij elkaar in bed gelegen toen wij voor de afsluiting van de serie met vrienden en familie op het chateau waren, maar ook toen is er helemaal niks gebeurd”, vertelt ze. “We gingen in bed liggen, het licht ging uit, we hebben nog een beetje liggen kletsen en lachen, en toen was het: welterusten.”

Publiciteit

Dat Van Betten nu regelmatig in de bladen verschijnt als ‘ex van’, schuurt dan ook nogal bij de Meiland-moeder. Zo vertelt Erica in haar boek: “Achteraf heb ik toch sterk het idee dat het hem allemaal vooral om de publiciteit te doen was. Hij stond steeds in de bladen en verzekerde mij dat-ie nooit opnam als ze belden. Jaja.”

Bron: Erica: de motor achter de Meilandjes, Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook