Back to the 80’s! Swatch lanceert retro-horloge met milieuvriendelijke twist

Dit horloge gaat op onze wish-list.

Lees ook

Als er één item is dat we nooit vergeten om te doen (en enorm balen wanneer we het wél vergeten) dan is het ons horloge. Aangezien we dit accessoire iedere dag dragen, mag het ook wel een good looking item zijn. Daar dachten ze bij Swatch ook zo over, dus lanceert het horlogemerk een gloednieuwe collectie in 80's style.

Retro vibes

Oversized varsity jackets, wijde jeans, grove boots en grote blazers: we hullen ons dit seizoen in allerlei verschillende retro items. De jaren 80 en 90 zijn op het gebied van mode hotter than ever en dat is ook het horlogemerk Swatch niet ontgaan. Swatch brengt een retro-ontwerp uit de 80's terug naar het jaar 2021 en geeft dit model een milieuvriendelijke twist.

Swatch gaat terug naar het jaar 1984, waarin het horlogemerk in het Guinness Book of Records belandde met de bouw van een reusachtig horloge dat werd tentoongesteld op het hoofdkantoor van de Commerzbank in Frankfurt, met een gewicht van 13 ton en een lengte van 162 (!) meter. Daarnaast was het jaar 1894 het jaar waarin het merk voor het eerst zijn deuren opende en een revolutie van technicolor-uurwerken startte.

1984 Reloaded-collectie

Swatch besloot hierom het meest begeerde 1984-design met BIOCERAMIC, een innovatie op het gebied van milieuvriendelijke materialen, te lanceren. Oftewel: het horlogemerk steekt de modellen uit het jaar 1984 in een nieuw jasje. Met een unieke mix van keramiek en biologisch plastic van ricinusolie is het horloge zowel robuust als lichtgewicht.

Swatch lanceert in de 1984 Reloaded-collectie vijf verschillende modellen. De horloges zijn verkrijgbaar in de kleuren geel, rood, zwart, grijs en wit, met daarbij een aantal stunning monochrome graphics op de wijzerplaat. Welke kleur is jouw favoriet?

De Swatch 1984 Reloaded-collectie wordt is nu verkrijgbaar in de Swatch stores en online store.

Beeld: Swatch

Laatste nieuws

Zie ook