Bizar: zóveel kilo verloor John de Bever tijdens Expeditie Robinson

'Ik schrik ervan', aldus John.

Als je meedoet aan Expeditie Robinson zijn er een aantal dingen die je zeker weet: niets is zeker en het wordt flink afzien. Laatstgenoemde is dit seizoen een huge probleem, want op de eilanden is bijna geen eten te vinden. De expeditieleden moeten het doen met een kleine voorraad meel en rijst, want vissen lijken er in de Kroatische zee ook niet te zwemmen. John de Bever heeft zijn hele expeditie doorgebracht op afvallerseiland en moest vlak voor de samensmelting naar huis. Op Instagram kunnen we zien hoeveel hij na ruim twee weken is afgevallen.

Rijst en meel

Met een bijzonder mager dieet van héél weinig rijst en meel, zit er voor de expeditieleden absoluut geen feestmaal in op de verschillende eilanden – behalve voor de deelnemers die tv-kok Sandra Ysbrandy in hun team hadden. Niet al te verwonderlijk dus, dat zij tussen de fysieke beproevingen en de continue honger door, behoorlijk wat kilo’s kwijtraken. Op het Instagramaccount van Expeditie Robinson zien we afvaller John de Bever vlak nadat hij afvallerseiland heeft verlaten.

“Voor de Expeditie woog ik ongeveer 83. Dus we gaan eens even kijken wat ik nu weeg. Ik ben benieuwd!”, voegt hij eraan toe. Wanneer John daadwerkelijk op de weegschaal stapt, kan hij zijn ogen echter bijna niet geloven.

Verbaasd

De Bever twijfelt zelfs of de crew hem wel een functionerende weegschaal heeft gegeven. “Is die weegschaal wel goed?” vraagt hij verbaasd. “Hij staat hier op 73.” Wow! De oud-voetballer had dit absoluut niet zien aankomen. “Da’s 10 kilo bijna… ik schrik ervan”, vertelt hij. Ook vraagt hij zich af of het wel goed is om in 17 dagen zoveel af te vallen. Enne, we kunnen alvast verklappen dat dat niet het geval is.

Feestmaal

Na het afzien en zijn eliminatie net voor de samensmelting, is er dan toch één lichtpuntje aan de horizon voor John. Hij krijgt namelijk een flink feestmaal voorgeschoteld. Wanneer er een bord vol lekkers voor zijn neus staat, zegt hij nog bescheiden: “Dat kan ik niet op natuurlijk, dat snappen jullie ook wel, hè?” Maarre, na zeventien dagen afzien is dit wel enorm genieten voor John!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: RTL (Tom Cornelissen) | Video: Instagram Expeditie Robinson

Laatste nieuws