Yolanthe Cabau over relaties: ‘Ik geef mijn hart zonder grenzen’

In een exclusief interview met Grazia vertelt Yolanthe openhartig over haar grenzeloosheid in de liefde en relaties.

Lees ook

Yolanthe Cabau schittert in de bioscoopfilm Liefde zonder Grenzen. Maar geldt de titel voor deze nieuwe film eigenlijk ook voor haarzelf? In een exclusief interview met Grazia doet Yolanthe een boekje open over haar grenzeloosheid in liefde en relaties.

Liefde zonder Grenzen

In de bioscoopfilm Liefde zonder Grenzen vertolkt Yolanthe Cabau de rol van Eva. Eva draagt een groot geheim met zich mee, ze heeft kanker en wil haar familie daar niet mee belasten. “Haar dierbaren begrijpen er niets van dat ze haar leven ineens omgooit om haar bucketlist af te werken. In het ziekenhuis raakt ze bevriend met een terminaal zieke jongen, gespeeld door Soy Kroon. Niet alleen Eva heeft een geheim. Haar broertje (Jim Bakkum) moet uit de kast komen en haar zus (Abbey Hoes) heeft een buitenlandse vriend. Dat leidt tot awkward situaties binnen het gezin met aan het hoofd een nogal behouden, wat racistische vader”, legt Yolanthe uit over de film.

De titel van de film, Liefde zonder Grenzen, gaat over grenzeloos zijn in relaties. Voor Yolanthe is dit naar eigen zeggen heel herkenbaar. “Dat is de rode draad in mijn leven”, stelt de actrice. “Ik geef mijn hart zonder grenzen, dat heb ik van mijn moeder.”

Grenzen aangeven

Je hart zonder grenzen geven, daar word je volgens Yolanthe alleen maar kwetsbaar van. De actrice vermoedt dat ze in haar vorige relatie dingen te vaak heeft geaccepteerd, omdat ze dacht dat het erbij hoorde. “Nu weet ik hoe belangrijk het is om je grenzen aan te geven: ‘Dit doet me pijn en ik wil geen pijn hebben.’ En: ‘Ik doe het niet bij jou, dus ik verwacht ook van jou dat je mij met respect behandelt.’ Die grenzen waren op een gegeven moment vertroebeld.”

“Iedereen die ooit echt verliefd is geweest en echt van iemand heeft gehouden, snapt wat ik bedoel. Je blijft de hand boven het hoofd van de ander houden. Andere mensen kunnen zeggen wat ze willen, het gaat er niet in. Totdat er zo vaak grenzen zijn overschreden dat je de situatie niet meer aankunt.”

Van jezelf houden

Wat er op dat moment gebeurde bij Yolanthe? “Ineens word je wakker en denk je: tot hier en niet verder”, vertel ze openhartig. “Dat daar veel tijd overheen is gegaan, zal ook te maken hebben met mijn verleden”, gaat ze verder. Tijdens haar jeugd heeft Yolanthe haar moeder veel pijnlijke momenten zien doorstaan. “Als kind nam ik me voor: ‘Dit is zo heftig voor mama, als ik later groot ben wil dat nooit meemaken.’ En dan ben je later groot en bevind je je in een situatie waarvan je denkt: hè, dit is herkenbaar. Hier zou ik toch niet in terechtkomen?”

“Ik denk dat je heel veel meeneemt van alle ervaringen. Totdat je op een gegeven moment op een leeftijd komt dat je je begint af te vragen waarom je pijn hebt en waarom je over je heen laat lopen…en besluit dat het anders moet. Dus je kan het patroon wel doorbreken. Door je er bewust van te worden en door meer van jezelf te houden dan van wie ook.”

In een exclusief interview met Grazia vertelt Yolanthe openhartig over de liefde, haar rol in de film Liefde zonder Grenzen, de liefde en relaties. Vanaf morgen in de winkel!

Bron: Grazia (Anette de Vries) | Beeld: Martika de Sanders

Laatste nieuws

Zie ook