Vera Camilla doorbreekt taboe met post over negatieve zwangerschapstest

'Ik heb dit nog nooit gezien', schrijft de beautyvlogger.

We zien op Instagram regelmatig happy couples die met een foto van een zwangerschapstest aankondigen dat ze een kindje verwachten. Maar een koppel dat blij is met een negatieve zwangerschapstest? Dat zien we maar zelden. Vera Camilla vond het dan ook hoogtijd om dit taboe te doorbreken.

Negatieve test

Op Instagram deelt Vera een selfie samen met haar vriend waarop ze stralend een zwangerschapstest vasthoudt. Tot dusver geen gekke foto, maar als we goed kijken zien we 'niet zwanger' in het schermpje staan. “Ik heb dit beeld nog nooit gezien”, schrijft de YouTuber erbij. “Een volwassen koppel dat dolgelukkig een negatieve zwangerschapstest vasthoudt. Jij wel?” De beauty legt uit dat ze gelukkig is met haar vriend, maar dat ze simpelweg nog geen kinderen willen. “Jeff en ik zijn bijna acht jaar samen. In februari word ik 30 (omg, ik weet het) en in april wordt hij 31.”

Gigantische opluchting

Vera legt uit waarom ze zo happy is met de uitslag van deze test, maar wil ook benadrukken dat ze het verdriet van anderen goed kan begrijpen. “De negatieve test voelde als een gigantische opluchting. Want ik ken de verdrietige verhalen van stellen die in verwachting willen raken, maar bij wie het niet lukt. Over hoe groot die wens kan zijn en hoe onverteerbaar het verdriet”, vertelt ze. “Maar voor ons is het anders. Ik ben me heel goed bewust van mijn genen, mijn bagage. Angst en depressie. Ik zou me rotschrikken als ik in verwachting zou blijken en dan een heel moeilijke keuze zou moeten maken.”

Ze geeft toe dat ze het enorm spannend vond om deze foto te delen, maar voor Vera is het ook belangrijk. “Ik wil graag een tegengeluid laten horen. Zodat ik op een dag niet meer aan mijn therapeut hoef blijven uitleggen hoe zwaar deze keuze en dit dilemma voelt, en mijn vriendinnen minder schrikken als ik mijn twijfels deel.” Hear hear!

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws