Jim Bakkum: ‘De benaming ‘romkom’ vind ik eigenlijk heel stom’

Toch kan hij in de nieuwste romkom een heel andere kant van zichzelf laten zien.

Lees ook

Hij is te zien in de gloednieuwe film Liefde zonder Grenzen, waarin Jim Bakkum een heel andere kant van zichzelf laat zien. En hoewel hij in de ene na de andere romkom te zien is, vindt hij dit maar een stomme benaming. In gesprek met Grazia vertelt de acteur waar dat vandaan komt.

Romkom

“De benaming ‘romkom’ vind ik eigenlijk heel stom”, geeft Jim toe in gesprek met Grazia. “Bij veel mensen heeft het toch een nare bijsmaak, omdat het in de commerciële hoek zit. Voor mij zijn het gewoon films waarin ik iedere keer weer een andere rol speel”, legt hij uit. Zelf zou Jim Liefde zonder Grenzen dan ook liever omschrijven als “een familie tragikomedie-film”. “Het vertelt niet het clichéverhaal van boy meets girl. Maar goed, romkom market natuurlijk lekker.”

Samenwerken met Yolanthe

In deze film mag Jim weer samenwerken met Yolanthe Cabau. “Ik ben gek op Yolanthe. Ik hou van haar energie en ze is lief voor iedereen. Daarbij is ze erg professioneel”, vertelt hij over zijn collega. Volgens de acteur is Yolanthe niet per se typisch iemand voor romantische komedies. “Maar ik snap helemaal waarom de makers in haar geloven. Ze heeft iets interessants en is heel mooi. Hoe stom dat ook klinkt, voor bepaalde rollen is dat een belangrijk gegeven. Daarbij kan ze met deze film laten zien wat ze nog meer in haar mars heeft.”

“Haar personage moet dealen met kanker. Ga er maar aanstaan. Hoewel ze zichzelf al heeft bewezen als actrice, overheerst toch het beeld van haar als de vrouw van Wesley (Sneijder, red.), of de ex van Jan Smit. Al die ruis leidt af van haar werk. Maar het enige wat zij wil, is lekker werken en daarmee bekend staan. Niet de hele tijd dat gezeik.”

Zoenen met een man

Hoewel hij al meerdere romkoms op zijn naam heeft staan, mag hij in Liefde zonder Grenzen tóch een heel andere kant van zichzelf laten zien. Deze keer mag hij namelijk rollenbollen met tegenspeler Freek Bartels. Enne, zoenen met een man? Ook dat hoort erbij. “Van tevoren vroeg Freek: ‘Hoe wil je het hebben met zoenen enzo?’ Ik zei: ‘We gaan gewoon aan de slag’. No big deal. Tuurlijk, ik had nog nooit gezoend met een man. Dan is het wel ietsjes meer een ding dan met een vrouw, maar uiteindelijk laat het alleen maar zien dat liefde universeel is. Het was ontzettend leuk om met Freek te spelen, ik heb er ook op aangedrongen dat hij die rol moest gaan vervullen toen ik hoorde dat hij op de longlist stond.”

In de nieuwste Grazia vertelt Jim Bakkum alles over zijn filmleven, hoe het is om op jonge leeftijd in de showbizz te belanden en hoe zijn relatie met Bettina Holwerda is gegroeid. Vanaf morgen in de winkel!

Bron: Grazia (Anette de Vries) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook