Friends-acteur James Michael ‘Gunther’ Tyler overleden

Gunther was een van de belangrijkste bijrollen in de serie.

Lees ook

Verdrietig nieuws deze ochtend: Friends-acteur James Michael Tyler is op 59-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van prostaatkanker. Tyler had in de rol van barman Gunther één van de belangrijkste bijrollen in de populaire serie.

Friends

Bij het grote publiek werd James Michael Tyler vooral bekend door zijn rol als barman Gunther in de populaire serie Friends. Hij speelde daarnaast nog diverse kleine rolletjes in series zoals Sabrina, the Teenage Witch en Scrubs. Maar als barman Gunther bij Friends-koffiehuis Central Perk had hij tien jaar lang één van de belangrijkste bijrollen van de serie. Gunther verscheen in maar liefst 150 van de 236 afleveringen. In seizoen 2 dook hij voor het eerst op, maar het duurde in totaal tot zijn 33e verschijning tot hij zijn eerste gesproken regel kreeg.

Ziekte

De acteur leed aan prostaatkanker. In 2018 werd dit in een vergevorderd stadium bij hem vastgesteld, maar hij hield de diagnose geheim voor het grote publiek. Pas vlak na de reünie van mei dit jaar maakte hij zijn diagnose bekend. Nu, ongeveer vijf maanden later, is de acteur aan de gevolgen van de ziekte overleden.

Reacties

De cast van Friends heeft bedroefd gereageerd op het nieuws. Jennifer Aniston deelt op Instagram een foto van een scene met haar en Gunther, en schrijft: “Friends zou niet hetzelfde geweest zijn zonder jou. Bedankt voor alle lachbuien die je de show, én onze levens bezorgde. Je zult gemist worden.” Courtney Cox laat ook via Instagram weten diep geraakt te zijn door het overlijden van de acteur. “De dankbaarheid die je elke dag naar de set bracht is dezelfde dankbaarheid die ik voel dat ik je gekend mag hebben. Rust in vrede.”

Bron: NOS, Tips en Weetjes | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook