Martien Meiland in tranen om uitspraken Leroy

'Gadverdamme, wat een k*tverjaardag!'

De Meilandjes zijn natuurlijk one big happy family. Ook al wonen ze niet meer met z'n allen in hetzelfde huis: de familie rond vader Martien is ontzettend close. Dat blijkt maar weer in de meest recente aflevering, wanneer Martien tot tranen geroerd is door bijna-schoonzoon Leroy Molkenboer.

Verjaardag

In de aflevering van gisteravond stond 60e verjaardag van Martien centraal. Onder hi-la-risch veel gegil van Martien wordt hij (met lichte dwang van de rest van de familie) geblinddoekt naar een feestlocatie geleid. Als de hysterische Martien uiteindelijk toch goed en wel is aangekomen, verandert de sfeer van het feestje.

Zijn grote liefde Erica had een speech voorbereid, en ook dochters Montana en Maxime mogen hun zegje doen. Kort samengevat: de hele familie houdt van Martien en Martien houdt van de hele familie.

En dan Leroy

Natuurlijk is Martien al he-le-maal overmand door emotie na deze prachtige speeches. En, eerlijk is eerlijk: het wijnen, wijnen, wijnen, heeft ongetwijfeld ook geholpen bij het loskomen van de emoties. Maar vervolgens breekt vriend van Maxime en aanstaand vader van de toen-nog-niet-geboren Vivé ook nog even in.

“Dan wil ik ook nog wat zeggen”, valt hij plotseling in. “Ik ben onwijs dankbaar dat jij mijn schoonvader bent”, begint Leroy. “Ja echt” voegt hij eraan toe. En hoewel het tussen de speeches en grote cadeaus maar een klein gebaar is, is dit toch de druppel voor Martien. Hij barst in tranen uit – maar niet als enige. Ook Leroy zelf wordt namelijk een beetje mistig.

‘Gadverdamme’

Natuurlijk breekt Martien, zoals we van hem gewend zijn, op geheel eigen wijze de emotionele sfeer die er hangt. “Gadverdamme, wat een k*tverjaardag! Loop ik alleen maar te janken”, roept hij uit. Maar uiteindelijk concludeert hij wel: “tranen van blijdschap, dus.” Cute!

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws