Penn Badgley: ‘Gossip Girls Dan Humphrey is veel erger dan Joe Goldberg in You’

Ben jij het hiermee eens?

Lees ook

Wie de series Gossip Girl en You gezien heeft weet dat Penn Badgley in beide series een nogal creepy rol speelt. Hoewel Joe Goldberg in You nog nét even een stapje verder gaat dan Dan Humphrey in Gossip Girl – door mensen te vermoorden bijvoorbeeld, is Penn ervan overtuigd dat Dan eigenlijk veel kwaadaardiger was dan Joe.

Rollen lijken op elkaar

Na zes seizoenen en meer dan 120 afleveringen bleek Dan Humphrey aka Lonely Boy dus de mysterieuze blogger Gossip Girl. Jarenlang manipuleerde, teisterde en stalkte hij zijn vrienden en klasgenoten, om vervolgens roddels over hen de wereld in te sturen. Enne, komt dit riedeltje je een beetje bekend voor?

Dat kan kloppen, want Dans daden lijken verdacht veel op die van Joe Goldberg. You vertelt het verhaal van Joe, een jongen die helemaal geobsedeerd raakt door Beck (gespeeld door Elizabeth Lail), een meisje dat op een dag bij hem in de boekwinkel binnenstapt.

Stalker

Joe gaat steeds verder om haar aandacht te krijgen en haar duidelijk te maken dat hij voor haar de ware is. In het tweede seizoen van You verhuist Joe van New York naar Los Angeles, waar hij een nieuw meisje op het oog krijgt, namelijk Love.

Zowel in You als in Gossip Girl speelt Penn dus een obsessieve stalker, alleen is Penn in You ook nog eens een moordenaar. Toch vindt de acteur zelf dat Dan veel erger was dan Joe. “Dan heeft rondgebazuind dat zijn zus haar maagdelijkheid kwijtraakte. De verhaallijnen zijn gestoord, hij is een slechterik', vertelt hij in een video met Esquire. Hmmm, wat vind jij?

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Gossip Girl & You

Laatste nieuws

Zie ook