5 makkelijke tips om je tuin Pinterest-waardig te maken

Hier wil je zelfs in de winter iedere dag zitten.

Lees ook

We kunnen ons uren vergapen aan perfecte plaatjes op Pinterest. Van comfy loungesets tot romantische hoekjes: je kunt veel meer uit je tuin halen dan je denkt. Met een aantal kleine aanpassingen, nieuwe spullen of trucjes tover je je tuin om tot een Pinterest-waardig paradijs. Een plek waar je zowel in zomer, lente, herfst en winter uren door kan brengen met je lover, beste vriendinnen, familie of kids. Hoe je dit aanpakt? Wij zetten een aantal makkelijke tips voor je op een rij.

1. Schoonmaken

Het is misschien het enige nadeel aan een tuin: het wordt snel vies. Bladeren vallen van de bomen, planten vergaan en breken af en hevige windstoten zorgen er soms voor dat de boel omvalt. Wil je je tuin omtoveren tot een Pinterest-waardig paradijs, dan moet je je handen uit de mouwen steken. De basis voor een mooie tuin is het schoonhouden en verzorgen van de plek. Veeg de bladeren weg, maai het gras, snoei de planten en haal groene aanslag van de grond en tuinmeubelen weg. Dit doe je niet één keer, maar zou onderdeel moeten worden van je schoonmaakroutine.

2. Tuinmeubelen

De basis voor een mooie tuin, zijn de tuinmeubelen. De plek waar je tot in de late uurtjes relaxt bij de buitenhaard of de eettafel waaraan jij in de zomer met je vrienden gaat dineren, moet een comfortabele plek zijn. Kies op basis van de ruimte die je hebt voor passende tuinmeubelen. Heb je plek voor een loungeset en een eettafel? Lucky you, want zo kun je op ieder moment van de dag van je tuin genieten. Van der Garde biedt een ruim assortiment aan tuinmeubelen, waarbij er echt voor iedereen wat te vinden is. Van ronde tuintafels met heerlijke tuinstoelen tot aan complete sets: de tuinsets bij Van der Garde zijn geschikt voor iedere tuin.

3. Kies voor kleur

Let maar eens op: de tuinen die jij op Pinterest hebt gespot, staan allemaal in bloei. Een Pinterest-waardige tuin bevat veel kleur, dus het is een goed idee om dit ook aan je eigen tuin toe te voegen. Kies voor verschillende soorten planten, die op verschillende momenten van het jaar bloeien. Op deze manier staat er op elk moment van het jaar wel iets in bloei en is je tuin altijd in leven. Ben je niet gezegend met groene vingers? Dan kun je, als decoratie, ook nog altijd een aantal nepplanten in een pot stoppen. Zet deze gezellig bij je loungehoek of op de tuintafel. Wedden dat niemand ziet dat de planten niet echt zijn?

4. Decoreren

Misschien wel de meest ingewikkelde stap, het decoreren van je tuin. Het is een stap die veel verschil kan maken en je tuin meer sfeer kan geven. Zet een aantal planten en bloemen bijvoorbeeld in een gekleurde pot, kies voor een mooie parasol en kleed je loungeplek en eetstoelen aan met gezellige kussentjes. Ook kan een buitenkleed of een wandkleed veel verschil maken. Good to know: voor het aankleden van je tuin hoef je echt niet per se diep in de buidel te tasten. Bezoek bijvoorbeeld een kringloop om decoratie te scoren, hier vind je genoeg spullen die je kunt gebruiken om je tuin een make-over te geven.

5. Verlichting

Een tuin kan nog zo gezellig aangekleed zijn, maar zonder de juiste verlichting komen de tuinmeubels, planten en decoratie niet tot z'n recht. Om je tuin ook in de avonden gezellig te houden, is het belangrijk om juiste verlichting te kiezen. Wat we tegenwoordig alleen maar op Pinterest zien, zijn simpele lichtsnoeren. Dit noem je ook wel priklicht, en is bij iedere bouwmarkt te vinden. Priklicht hang je gemakkelijk door heel je tuin, zodat er overal een sfeervolle verlichting is. Maak het plekje achter je huis extra cozy door verschillende buitenkaarsen aan te steken. Deze kaarsen vind je tegenwoordig in alle soorten en maten.

6. Vuurtje stoken

Wil je de hele avond buiten zitten met je lover, familie of besties? Zorg er dan voor dat je een speciale plek voor een buitenhaard creëert. Tegenwoordig vind je buitenhaarden in alle soorten en maten (lees: van héél duur tot extreem goedkoop) dus er is voor ieder wat wils. Plaats de buitenhaard op een logische plek, bijvoorbeeld bij je loungeset in de buurt. Zo kun je de hele avond genieten van een heerlijk vuurtje en is je Pinterest-waardige tuin een plek waar je iedere dag van de week wil doorbrengen.

Laatste nieuws

Zie ook