doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Van uiteten met je hond tot een affordable kunstbeurs: deze to do's mag je niet missen

Je hoeft je de komende weekenden absoluut niet te vervelen.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61a5772449892 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a5772449892 img{#fig-61a5772449892 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61a5772449892 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a5772449892 img{#fig-61a5772449892 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61a5772449892 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a5772449892 img{#fig-61a5772449892 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61a5772449892 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a5772449892 img{#fig-61a5772449892 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}to do tips

Nu de coronatijd weer enigszins achter de rug is (en hopelijk ook blijft) kunnen we onze weekenden weer rijkelijk vullen met de leukste activiteiten. Wij zetten de meest spannende kijktips, events en to do's voor je op een rij, zodat je je de komende tijd absoluut niet hoeft te vervelen.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Budget kunst

Stiekem dromen we van een huis vol met inspirerende kunststukken, maar helaas moet je voor deze items vaak diep in de buidel tasten. Alhoewel, je hoeft echt niet voor elk kunststuk een fortuin te betalen. Tijdens de Affordable Art Fair kun je vijf dagen lang, van 27 t/m 31 oktober, genieten van zo'n 65 nationale en internationale galerijen in de Kromhouthal. In deze galerijen vind je meer dan 1000 kunstwerken van zowel bekende als opkomende designers. Aan de hand van verschillende thema’s, kunstwerken en kunstenaars, laat Affordable Art Fair een variatie aan talent zien. Het achterliggende idee? Dat kunst te koop is voor elk budget en voor elke smaak te scoren is.

Een leuk uitje, waarbij je misschien wel naar huis gaat met een gloednieuwe eye catcher voor in je eigen huis. Meer info en tickets vind je via deze link.

Uiteten met je trouwe viervoeter

Hondenbaasjes zullen het erkennen: het leven is nu eenmaal leuker wanneer je trouwe viervoeter in de buurt is. En dat snappen ze bij PLLEK ook. Op vrijdag 22 oktober organiseert Lagunitas DOGtoberfest, een diner voor jou en je hond bij PLLEK Amsterdam. Waarom? Om geld op te halen voor Dieren Opvang Amsterdam (DOA).

Bij de brouwerij Lagunitas houden ze namelijk misschien nog wel meer van honden, dan van IPA's. Kijk maar naar de blikken en flessen van Lagunitas. Oktober is in bierland traditiegetrouw de maand van de Oktoberfeesten. De van oorsprong Californische bierbrouwer Lagunitas, maakt hier DOGtoberfest van. Op vrijdag 22 oktober wordt er een 3-gangendiner geserveerd – en dus ook voor je viervoeter. Je krijgt naast een diner vijf biertjes, livemuziek, hondenentertainment en allerlei hondengoodies. Oftewel: het perfecte avondje uit voor jou en je dog.

Good to know: de volledige ticketverkoop wordt gedoneerd aan DOA. Tickets voor een avondje uit met je hond bestel je via deze link.

Je zintuigen op scherp stellen

Een bezoekje aan een museum suf? Hell no. In het Nxt Museum, het eerste museum in Nederland dat zich volledig richt op mediakunst, waan je jezelf in een andere wereld. Je ontdekt grootschalige, digitale kunstinstallaties die je blik verruimen en al je zintuigen op scherp stellen. De huidige tentoonstelling in Nxt Museum heet Shifting Proximities, en gaat over de manier waarop mensen maatschappelijke en technologische veranderingen ervaren en hoe zij hierop reageren. Via acht grootschalige multi-zintuigelijke installaties wordt onze perceptie van ruimte, maar ook onze plaats daarin, op de proef gesteld.

Sounds interesting, right? Je vindt Nxt Museum aan de Asterweg 22. Tickets boek je via deze link.

Aangrijpende documentaire

Een avondje (of middag) bankhangen? Dat doe je met een goede docu. In de Teledoc Campus Mist van regisseur Sophie Kalker en producent Hazazah Pictures zie je alles over misbruik in de turnwereld. Na een jarenlange strijd is het de ex-topturnsters gelukt om erkenning te krijgen voor wat hen is aangedaan. Recent ging sportkoepel NOC/NSF diep door het stof en worden de misstanden die zich in de wereld van het turnen hebben voorgedaan, eindelijk erkend. Maar de trauma’s uit het verleden dreunen nog keihard door in hun dagelijks bestaan.

In de docu wordt het verhaal van Stéphanie Tijmes uitgelicht. Zij was een bewegelijk kind met een groot talent voor turnen, maar de vrijheid die ze als kind voelde werd door de stelselmatige mishandeling van haar turntrainers om zeep geholpen. Nu, ruim tien jaar later, is haar leven nog altijd ontwricht door haar trauma en zoekt ze naar manieren om zichzelf van haar demonen te bevrijden. Nog altijd heeft ze last van de trauma's die ze als topturnster opliep. Doodnormale dingen zijn haar te veel; uit bed komen, eten maken, vuilnis buiten zetten, bij het minste of geringste komt de mist weer op en begint ze te dissociëren. In Mist zien we Stéphanie het gevecht met haar verleden aangaan.

Een heftig verhaal, te zien op 24 oktober om 23.00 uur bij BNNVARA op NPO2. Ook terug te kijken via de NPO-app.

Trailer MIST NL.mov from hazazah on Vimeo.

Bezoekje aan de bios

Niets is zo lekker als een avondje naar de bioscoop. Trommel je bestie, moeder, zus, of buurvrouw maar op, want vanaf 21 oktober is SEANCE exclusief bij Pathé te zien. Een film als Mean Girls, You're Next en Suspiria, maar dan in een horrorjasje. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Suki Waterhouse (Camile), Madisen Beaty (Bethany), Inanna Sarkis (Alice) en Ella-Rae Smith (Helina).

Op een chique kostschool doen zes vriendinnen voor de grap mee aan een nachtelijk ritueel. Ze roepen de geest op van een studente van wie wordt beweerd dat ze zelfmoord heeft gepleegd en nog altijd rondspookt door de school. Nog diezelfde nacht komt een van de vriendinnen te overlijden en vragen de anderen zich angstig af wat voor onheil ze hebben gewekt. Als de net aangekomen nieuwe studente Camille de kamer van het dode meisje krijgt toegewezen, krijgt ze direct gezeur met de club vriendinnen. De ruzie loopt zo uit de hand, dat ze allemaal moeten nablijven in de oude schoolbibliotheek. Daar houden ze een seance die weer begint als een grapje maar al snel bloedserieus wordt. Er komen namelijk boodschappen door dat de geest die de meiden eerder hebben opgeroepen van plan is hen allemaal te vermoorden...

SEANCE is vanaf 21 oktober te zien bij Pathé.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');