Nikkie de Jager schrikt van haar eigen wassen beeld: ‘Dit is zo eng!’

Scaryyy!

Lees ook

In Madame Tussauds staan natuurlijk hartstikke veel levensechte wassen beelden. En sinds kort is daar een nieuwe, Nederlandse aanwinst bij: niemand minder dan Nikkie de Jager ofwel Nikkietutorials shinet je nu tegemoet in het Amsterdamse museum. Op YouTube deelt ze een uitgebreide video over het hele proces én natuurlijk the big reveal!

Jarenlang proces

Nikkie neemt ons in haar meest recente video mee in het hele proces. Ze vertelt dat al sinds 2019 aan haar wassen beeld werd gewerkt, maar om obvious reasons heeft het project wat vertraging opgelopen.

Ook vertelt Nikkie dat corona nog een ander gevolg had voor haar wassen beeld: “Normaal gesproken word je helemaal uitgebreid opgemeten en daarna gaat een team van experts een basis van klei bouwen in Londen. Daar kom je dan nog één keer langs om de puntjes op de i te zetten, maar toen 2020 gebeurde konden we natuurlijk nergens heen.”

Reveal

Dat Nikkie niet naar Londen kon, had ook als gevolg dat de beauty guru zélf haar beeld dus nog niet had gezien. In haar video krijgen we dan ook precies te zien hoe Nikkie herself reageert op de reveal van het wassen beeld.

What the fuck“, fluistert ze wanneer ze het beeld voor het eerst spot. “Oh my god, ik ben bang voor haar!” roept ze vervolgens uit. En met goede reden: want het beeld is levensecht. “Het voelt alsof ze zo kan bewegen.”

Details

Nikkie legt uit dat alles zelfs tot in de kleinste details klopt. “Waar ik echt freaked out door ben, is één rimpel. Ik heb één kleine rimpel onder mijn oog waarvan ik dacht dat alleen ik er van wist, maar zij heeft 'm ook.” Ook de lengte, het haar, en zelfs de oren zijn een match vertelt een verblufte Nikkie. “Is dit hoe mensen mij zien?” vraagt ze zich nog af.

En eerlijk is eerlijk: ook wij zouden de wassen Nikkie niet van echt kunnen onderscheiden. Cool, maar óók een beetje creepy. Zelf een selfie scoren met Nikkie? Haar beeld staat nu in Madame Tussauds in Amsterdam tussen verschillende andere fashion icons!

Bron: YouTube NikkieTutorials | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook