Anne en Esther Vedder: ‘Misschien ziet onze wereld er aan de buitenkant flawless uit, maar ook wij hebben ons verhaal’

De zusjes Vedder vertellen openhartig over hun afgelopen week.

Lees ook

Anne en Esther Vedder (32) zijn de succesvolle ondernemers achter het sieradenmerk Vedder & Vedder. De ondernemende tweeling werkt inmiddels samen met grote namen als Chantal Janzen, Sylvie Meis en Rita Ora.

Sieraden voor Rita Ora

“We kunnen weer een droom afvinken hoor. Sieraden ontwerpen voor Rita Ora, serieus een van onze grootste dromen ooit. De lancering van de show collectie, geïnspireerd op de sieraden die we voor Rita ontworpen hebben, was een groot succes. Sommige items zijn zelfs al bijna uitverkocht!”

Mijlpalen vieren

“Ons motto 'elke mijlpaal moet je vieren' hebben we natuurlijk voor de show van Rita Ora dubbel en dwars nageleefd. We hebben met het hele Vedder & Vedder-team een geweldige avond gehad met een diner bereid door Giorgia Valentina – van Giorgias Kitchen, gedanst op de geweldige tunes van zanger Quido van de Graaf en cocktails gedronken van SirEdmond Gin. Op dit soort momenten zijn wij weer zo mega trots op ons team. Iedereen heeft zo hard gewerkt aan deze collectie, dus het was een zeer welverdiend feest.”

Papa en mama

“Papa en mama hebben ook tot in de late uurtjes met ons mee gefeest en gedanst. We beseffen iedere keer weer dat we ons zo gelukkig mogen prijzen met twee ouders die tijdens dit soort momenten met ons feesten en dit allemaal mee kunnen maken. Maar dit was voor ons ook niet altijd vanzelfsprekend. Mama kreeg ongeveer tien jaar geleden de diagnose MS, waarna onze wereld stil stond.”

“Gelukkig heeft onze moeder nog geen erge symptomen van deze ziekte en blijft ze heel positief, maar toch blijft het onzeker hoe het met haar gezondheid zal verlopen. Misschien ziet onze wereld er aan de buitenkant altijd heel flawless uit, maar geloof ons, ook wij hebben ons verhaal.”

“Op dit soort momenten zijn wij zo mega trots op ons team”

Allemaal een verhaal

“Dat is denk ik ook waarom ons hart (en onze tijd, energie en eigenlijk heel ons leven) bij Vedder & Vedder ligt. Alle sieraden die wij voor onze klanten maken, hebben allemaal een verhaal. Elke bestelling heeft een bepaalde lading, ieder sieraad wordt met een bepaald verhaal gedragen. Onze moeder is daar dus een van onze voorbeelden van, ze is echt our rock. Maar ook Giorgia Valentina, onze chef tijdens ons Vedder & Vedder-party is een voorbeeld van iemand met een verhaal. Ze heeft beide ouders moeten missen op zeer jonge leeftijd, is heel vroeg moeder geworden en heeft uiteindelijk haar passie en dromen gevolgd. Elke dag doet ze waar ze goed in is en waar ze blij van wordt, namelijk koken voor haar eigen – super succesvolle – cateringbedrijf. Ook Vedder & Vedder-vriendin Joyce heeft een verhaal, samen met haar moeder kreeg ze de diagnose kanker en samen vechten ze tegen deze vreselijke ziekte. Een super heftige ervaring, en heel bijzonder om samen strijden.”

“Het bijzondere verhaal van Vedder & Vedder-vriendin Jean laat zien dat je nooit te oud bent om je dromen te volgen, het beste uit jezelf te halen en dat het leven te kort is om tijd te verspillen. Zij schoolde zichzelf op 49-jarige leeftijd, nadat ze als kledingverkoopster een 0-uren contract kreeg, om tot doktersassistente. Zo geweldig, wij worden altijd zo blij van dit soort verhalen.”

STORALISTICS-collectie

“Al deze verhalen hebben ons geïnspireerd om de STORALISTICS-collectie te maken. Tien kettingen die allemaal een ander verhaal vertellen. Voor Joyce is dit bijvoorbeeld de Beyond the Moon Necklace, die symbool staat voor de eindeloze liefde (to the moon and back) die zij en haar moeder voor elkaar koesteren. Voor Giorgia is dit bijvoorbeeld de Achieve the Impossible Necklace. Als symbool voor de weg die je soms moet afleggen, met onderweg veel hobbels en verdriet, maar waarbij je het wel gewoon flikt. Als je maar in jezelf blijft geloven. Voor Jean staat dan ook de Spread your Wings Necklace symbool. Tip: op het Instagramaccount van Vedder & Vedder staan nog heel veel andere bijzondere verhalen. We hebben een shoot gedaan met een paar mensen, aangezien deze verhalen onze zo diep raken.”

Ons eigen verhaal

“Bij ieder verhaal hoort een passende Storalistic Necklace. Bijzondere verhalen vertalen naar een passend, gepersonaliseerd sieraad als blijvende herinnering, dat is echt iets wat het DNA van Vedder & Vedder is. Ieder sieraad is uniek, want elke boodschap is anders.”

“We worden best vaak gevraagd om ons 'ondernemers verhaal’ te delen, voor ondernemers, studenten en andere geïnteresseerden. Wij vinden het belangrijk om andere ondernemers, daar waar we kunnen, te helpen tijdens een talk of interview, maar ook om jonge mensen, zoals studenten, te inspireren. Toen wij studeerden waren dit soort inspiratiebeurzen of forums er niet, dus we maken hier graag tijd voor. Vorige week waren we in de jaarbeurs in Utrecht op het Start-Up Festival. Zo leuk om samen een interview te doen voor een hele zaal vol studenten en vragen te beantwoorden. Dat geeft ons ook weer energie.”

Mama

“Terug naar huis reden we nog even langs mama, om haar de Storalistic Necklace, Our Rock, langs te brengen en haar een hele dikke hug te geven.”

“Mama, our rock”

Laatste nieuws

Zie ook