Oh my: zóveel kosten de pakken van The Masked Singer

Wat een geld!

Het populaire programma The Masked Singer is eindelijk weer begonnen en de eerste aflevering was meteen weer een groot succes. Nederland is massaal aan het gissen welke BN’ers er achter de prachtige maskers schuilgaan. Maar wat kost het eigenlijk om die pakken te maken? Een oud-kandidaat weet te vertellen dat er een behoorlijk prijskaartje aan hangt.

Tonnen

Het succes van The Masked Singer komt de programmamakers zeker niet aanwaaien. De voorbereidingen vinden plaats in het diepste geheim en de verwachtingen voor de pakken liggen steeds hoger. Die pakken zijn dan ook niet zomaar gemaakt en kosten een hele hoop geld. Naar verluidt zou RTL tonnen uitgeven aan het programma. En dat is ook niet zo gek, als je bedenkt dat alles kan in het programma. Van een dansende Lama tot een schattige Alien, alles komt voorbij.

Voorbereiding

Ieder seizoen komen er weer spectaculaire pakken voorbij, waar heel wat voorbereiding aan vooraf gaat. De makers moeten dan ook behoorlijk wat geld neerleggen voor de kostuums. Oud-kandidaat Samantha Steenwijk, die in het laatste seizoen achter het Kameleon-pak schuilging, weet hier meer over te vertellen. In gesprek met Radio Veronica vertelt ze dat ze het pak graag mee naar huis wilde nemen maar dat mocht niet. “Die pakken zijn zo duur. Ze hebben mij verteld dat ze ruim 10.000 euro per stuk zijn.” Ka-ching!

Handgemaakt

De pakken worden allemaal met de hand gemaakt en daar gaan behoorlijk wat uurtjes inzitten. Kostuumatelier Coupe de Théâtre was vorig seizoen verantwoordelijk voor het pak van Neptunus. Op Facebook geven zij een uniek inkijkje in het maakproces. Zo leren we dat het echt teamwork is, want de ideeën voor het pak komen uit het hele bedrijf. De makers delen een eerste schets, het proces en natuurlijk het verbluffende eindresultaat.

Bron: Tips & Weetjes | Beeld: The Masked Singer

Laatste nieuws