Fans weten het zeker: You is eigenlijk een sequel van Gossip Girl

Is Joe Goldberg stiekem gewoon Dan Humphrey?

Fans van You hebben afgelopen weekend eindelijk kunnen genieten van het derde seizoen van de Netflix-serie. Joe Goldberg weet opnieuw iedereen te verbazen met zijn obsessieve stalk-skills en gaat dit seizoen verder dan ooit. Fans van de serie speculeren druk over het plot van de serie en komen met een bizarre theorie.

Gossip Girl

Penn Badgley – die de rol van Joe vertolkt in You – kennen we natuurlijk allemaal als Dan Humphrey uit Gossip Girl. Wie Gossip Girl heeft gezien weet dat Dan (spoiler alert!) uiteindelijk the one and only Gossip Girl bleek te zijn.

Na zes seizoenen en meer dan 120 afleveringen bleek Dan Humphrey aka Lonely Boy dus de mysterieuze blogger Gossip Girl. Jarenlang manipuleerde, teisterde en stalkte hij zijn vrienden en klasgenoten, om vervolgens roddels over hen de wereld in te sturen. Enne, komt dit riedeltje je een beetje bekend voor?

You

Dat kan kloppen, want Dans daden lijken verdacht veel op die van Joe Goldberg. You vertelt het verhaal van Joe, een jongen die helemaal geobsedeerd raakt door Beck (gespeeld door Elizabeth Lail), een meisje dat op een dag bij hem in de boekwinkel binnenstapt.

Joe gaat steeds verder om haar aandacht te krijgen en haar duidelijk te maken dat hij voor haar de ware is. In het tweede seizoen van You verhuist Joe van New York naar Los Angeles, waar hij een nieuw meisje op het oog krijgt, namelijk Love.

Het tweede seizoen van You eindigde in 2019 met een huge cliffhanger. Joe Goldberg en zijn grote liefde Love Quinn gaan namelijk samenwonen én zijn in verwachting van een zoontje. Zou Joe dan eindelijk een 'normaal' gezinsleven gaan leiden, vroegen we ons af. Al snel bleek dit niet het geval te zijn. Joe, ontwikkelt namelijk een nieuwe obsessie voor zijn buurvrouw. Hoe meer hij het gevoel krijgt dat Love hem té goed begrijpt, wordt die obsessie alleen maar groter…Zie je de overeenkomsten?

Overeenkomsten

Zowel in You als in Gossip Girl speelt Penn dus een obsessieve stalker. Fans zijn er daarom van overtuigd dat You stiekem een vervolg is op Gossip Girl. “Dan Humphrey in Gossip Girl was het oorspronkelijke verhaal van Joe Goldberg”, stelt een fan.

Een ander schrijft: “Gossip Girl was de prequel van You. Dan Humphrey en Joe Goldberg zijn dezelfde persoon.”

Het gaat nog veel verder. “Joe Goldberg is eigenlijk Dan Humphrey in vermomming, hij veranderde zijn naam en realiseerde zich dat dingen spannender en interessanter kunnen zijn dan Gossip Girl zijn en toen nam zijn donkere kant het over en weet je, hier zijn we…” Zou het?

Bron: Tyla | Beeld: Gossip Girl, You, Twitter

Laatste nieuws