Ka-ching: zoveel geld heeft Netflix al verdiend aan Squid Game

Wat een bedrag!

Heel de wereld is al weken in de ban van de Netflix-serie Squid Game. Miljoenen mensen keken al naar de serie enne, dat bezorgt Netflix uiteraard behoorlijk wat geld. Namelijk zo’n 900 miljoen dollar. Bizar!

Populair

In Squid Game zien we hoe honderden kandidaten tegen elkaar moeten strijden in dodelijke spellen uit hun kindertijd. Weten de kandidaten het spel te winnen? Good for them, dan gaan ze door naar het volgende spel. Met verliezers loopt het wat minder goed af. Die worden namelijk gelijk vermoord. De uiteindelijke winnaar krijgt niet alleen een enorm geldbedrag, maar blijft ook nog eens in leven (enne, dat is behoorlijk priceless als je het ons vraagt).

De serie is al uitgeroepen tot de populairste lancering van de streamingdienst ooit. Hiermee verslaat de serie andere hitprogramma’s zoals Bridgerton.

Opbrengst

Dat de serie dus een grote hit is, moge duidelijk zijn. De streamingdienst houdt er een flink zakcentje aan over, maar uiteraard kost het maken van de serie ook behoorlijk wat geld. De Zuid-Koreaanse serie kostte ruim 2 miljoen dollar per aflevering om te produceren. Bij elkaar kostte het hele project 21,4 miljoen dollar. In een intern document van Netflix wordt echter duidelijk dat de streamingdienst, na de lancering van Squid Game, 900 miljoen dollar in waarde is gestegen. Een behoorlijk bedrag, waar de 132 miljoen kijkers van de show hun steentje aan bij hebben gedragen. Wow!

Bron: Tips & Weetjes | Beeld: Squid Game

Laatste nieuws