Squid Game-maker onthult drie mogelijke verhaallijnen voor tweede seizoen

Welke lijkt jou het meest spannend?

Lees ook

Je hoeft TikTok of Instagram maar te openen of je ziet gelijk iets over Squid Game voorbijkomen. De nieuwe Netflix-serie is ontzettend populair en kijkers raken dan ook niet uitgepraat over een eventueel tweede seizoen. Die komt er in ieder geval, al weet de maker nog niet precies welke kant hij op wil met het verhaal.

Politieman

Maker Hwang Dong-hyuk schreef Squid Game een aantal jaar geleden en had nooit verwacht dat het zo'n succes zou worden. Hij moet daarom ook flink aan de slag voor het tweede seizoen en twijfelt nog over wel richting hij daarmee wil opgaan.

“Zo is het verhaal over de politieman en zijn broer, The Front Man, nog niet uitgediept. In een tweede seizoen zou ik graag willen vertellen wat er gebeurd is tussen de twee broers”, vertelt Hwang over het eerste idee. The Front Man heeft een voorgaande editie van het spel gewonnen en is vanaf daar ook mee gaan werken aan nieuwere edities.

Rekruteerder

Een andere mogelijke verhaallijn is die van de rektrudeerder. “Een bijzonder personage is de rekruteerder in het mooie pak. Hij speelt ddakji (spel, red.) met mogelijke deelnemers voor het spel. Maar wat is zijn verhaal?” Aan het einde van het eerste seizoen komt Gi-Hun de rekruteerder weer tegen in het metrostation en dat roept veel vragen op. Dit zou dus ook een spannende follow-up kunnen worden in het tweede seizoen.

Speler 456

De derde optie is om het verhaal te laten voortborduren op Gi-Hun aka speler 456. “Hoe gaat hij afrekenen met de mensen die het spel hebben bedacht. Het slot heb ik ergens toch anders bedoeld dan hoe veel mensen hebben opgepakt. Het was in feite mijn manier om over te brengen dat je je niet moet laten meeslepen door de competitieve stroom van de samenleving, maar dat je moet gaan nadenken over wie het hele systeem heeft gecreëerd. En of er enig potentieel is voor jou om een terugkeer of dat je het juist wil confronteren. Het is dus niet noodzakelijk dat Gi-hun terugkeert om wraak te nemen.” Oeh!

Druk

Wanneer Hwang het tweede seizoen precies gaat schrijven weten we nog niet. “De druk is nu helemaal groot, want er is zo’n groot publiek dat wacht op een tweede seizoen. Het mooie is wel dat zoveel mensen het eerste seizoen prachtig vonden, er ook van over de hele wereld ideeën komen waar de serie heen moet gaan. Dat is voor mij nu de worsteling. De grote druk, maar tegelijk ook de liefde en support die ik krijg”, aldus de maker.

Bron: Netflix-nederland | Beeld: Squid Game

Laatste nieuws

Zie ook