Met deze 6 tips scheer jij jouw benen zo glad mogelijk

Easy does it!

Lees ook

Velen die hun benen scheren kunnen het vast beamen: het scheren van je benen is niet altijd een leuk klusje. Het kost veel tijd en is vaak maar voor korte duur: na één of twee dagen komen de eerste stoppels vaak alweer terug. En dan hebben we het nog niet eens over de wondjes die soms kunnen ontstaan. Daarom geven we je een paar tips om je benen zo glad mogelijk te scheren, zonder wondjes te krijgen.

1. Scheer je benen tijdens het douchen

Hoewel het vaak makkelijker is om voor het douchen te scheren, kun je dit toch beter hierna doen. Door de warmte van jouw douche gaan jouw poriën namelijk open staan en worden jouw haartjes zachter. Dit maakt het makkelijker om te scheren. Deze douchebeurt kun je het beste nemen vlak voordat je naar bed gaat.

2. Reinig je huid eerst

Dode huidcellen kunnen jouw scheermesje laten ‘verstoppen’. Zorg er dus voor het scheren voor dat alle dode huidcellen weg zijn door te scrubben. Gebruik hier een milde scrub voor, zodat jouw huid niet beschadigd. Daarbij kan een scrub ervoor zorgen dat ingegroeide haartjes zich niet meer kunnen verstoppen, waardoor je ook deze weg kunt halen. Ideaal!

3. Gebruik een schoon en scherp scheermesje

Scheermesjes zijn helaas niet altijd goedkoop, een reden dus voor veel mensen om hem meerdere keren te gebruiken. Hier moet je echter wel mee oppassen, een bot mesje kan je huid namelijk beschadigen. Hierdoor krijg je wondjes en irritaties. Belangrijk dus om in scheermesjes te investeren.

Ook heeft het soort mesje dat je gebruikt een grote invloed op jouw scheerbeurt. Heb je een droge huid? Dan kun je bijvoorbeeld het beste kiezen voor een scheermesje met ingebouwde gelkussentjes, bijvoorbeeld een van de Gillette venus scheermesjes.

4. Scheer nóóit op een droge huid

Wanneer je scheert op droge huid, heb je veel meer kans op wondjes. Ook maakt het jouw benen minder glad, wat je natuurlijk niet wilt. Gebruik daarom altijd een hydraterende scheergel of -schuim. Dus geen conditioner, shampoo of douchegel. Maak jouw huid voor het gebruik van scheerschuim een beetje nat, dan schuimt het beter.

5. Scheer tegen de haargroei in

Dit klinkt misschien tegenstrijdig met wat je vroeger hebt geleerd. Maar als je met jouw haargroei mee scheert, heb je veel kans dat je haartjes mist en er stoppels achterblijven. Probeer dus eens te scheren tegen de haargroei in. Doe dit wel voorzichtig, want je hebt hierbij sneller kans op huidirritatie. Merk je dat je huid dit niet fijn vindt? Dan kun je het toch beter niet doen.

6. Smeer je benen na het scheren in met olie

Belangrijk is om na het scheren jouw huid goed te hydrateren, zo worden ze nog gladder en heb je minder kans op huidirritatie. Gebruik hiervoor een product zonder alcohol en parfum, dit is namelijk niet goed voor je pas geschoren huid. Kies bijvoorbeeld voor een huidolie of neutrale bodylotion.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook