Squid Game verslaat Bridgerton als best bekeken serie ooit

De serie is door 111 miljoen kijkers in vier weken bekeken!

Lees ook

Squid Game is nu de best bekeken Netflix-serie ooit. Maar liefst 111 miljoen kijkers bekeken de serie in de afgelopen vier weken, en daarmee gaat de Koreaanse serie Bridgerton voorbij.

Record

Squid Game ging nog geen maand geleden, op 17 september, in première op Netflix en werd een wereldwijde hit. Op vrijwel ieder social medium werd er nergens anders meer over gesproken. De serie staat op nummer één in de top tien van Netflix en dat in maar liefst 94 landen. Enne, de serie wist zelfs als eerste Koreaanse serie een eerste plaats in Amerika te veroveren.

Bridgerton ging vorig jaar ook als een speer en had tot hiervoor het record met maar liefst 82 miljoen kijkers. Lupin en The Witcher volgden op plek twee en drie met ongeveer 76 miljoen kijkers.

Het verhaal

In Squid Game zien we hoe honderden kandidaten tegen elkaar moeten strijden in dodelijke spellen uit hun kindertijd. Weten de kandidaten het spel te winnen? Good for them, dan gaan ze door naar het volgende spel. Met verliezers loopt het wat minder goed af. Die worden namelijk gelijk vermoord. De uiteindelijke winnaar krijgt niet alleen een enorm geldbedrag, maar blijft ook nog eens in leven (enne, dat is behoorlijk priceless als je het ons vraagt). Heb jij de serie al gezien?

Bron: HLN | Beeld: Squid Game

Laatste nieuws

Zie ook