Om deze reden voedt Simon Keizer dochtertje Kiki in het Engels op

Aha!

Lees ook

Simon Keizer vindt het helemaal niet erg om in de schijnwerpers te staan. Sterker nog, hij vlogt zelfs! Zo praat hij over de zwangerschap van Annemarie, zijn optredens en dochter Kiki. Een tijdje geleden deelde hij een videodagboek waarin hij met dochter Kiki een gesprek voert. Dit was alleen niet in het Nederlands of Volendams, maar in het Engels. In een video legt hij uit waarom hij dat doet.

Tweetalig

Dochter Kiki wordt in het Nederlands en Volendams opgevoed. Omdat Simon Keizer en Annemarie beiden in Volendam zijn opgegroeid, vinden ze het belangrijk om dat dialect over te dragen. Toen Kiki een paar maandjes oud was, twijfelden Simon en Annemarie om Kiki ook in het Engels op te voeden. Op wat voor manier ze dat wilden doen, wisten ze alleen nog niet. Tot er iets bijzonders gebeurde. Tijdens een autorit naar een restaurant, raakten ze aan de praat met een taxichauffeur. Die stelde ineens voor om Kiki helemaal in het Engels op te voeden. Dit vonden de twee enorm toevallig, aangezien ze tien minuten geleden bedacht hadden om Kiki in het Engels op te voeden.

Cadeautje

“Zo’n extra taal – zo vinden wij – is namelijk een cadeautje voor de rest van het leven van het kind”, vertelt Simon in een video. Voor de twee was het ook weinig moeite om in het Engels te gaan praten, vooral voor Annemarie. Zij heeft namelijk op een internationale school gezeten. “Zo’n kind weet niet beter, als je op jonge leeftijd al wordt opgevoed met verschillende talen.” Simon en Annemarie zagen dus vooral het voordeel ervan in.

Goede moed

Vol goede moed begonnen de twee elke dinsdag Engels te praten met dochter Kiki. Toch lukte het niet om dat vol te houden. Daarom probeerde Simon om het hele avondritueel in het Engels te doen. “Als je merkt dat ze het begrijpt, word je zelf ook enthousiaster”, legt Simon uit. Dus doen ze het nu elke avond. Ook heeft Simon nog een advies voor ouders die dit ook overwegen: “Wat helpt bij een beslissing om je kind in het Engels op te voeden, is dat je online veel kinderfilmpjes in het Engels hebt. Ook verhalen en spelletjes zijn er in het Engels te koop.” Aha!

Bron: Tips & Weetjes | Beeld: Brunopress, YouTube

Laatste nieuws

Zie ook