Aha! Hier komt de enge pop uit Squid Game vandaan

De creepy pop is niet zomaar bedacht.

Lees ook

Ben jij net als bijna iedereen verslaafd aan Squid Game? Snappen we. Het is zonder twijfel de meest populaire serie van het moment. We komen dan ook steeds meer bizarre details te weten over de serie, zo ook waar bijvoorbeeld de enge pop vandaan komt.

Creepy pop

In Squid Game zien we hoe honderden kandidaten tegen elkaar moeten strijden in dodelijke spellen uit hun kindertijd. Weten de kandidaten het spel te winnen? Good for them, dan gaan ze door naar het volgende spel. Met verliezers loopt het wat minder goed af. Die worden namelijk gelijk vermoord. De uiteindelijke winnaar krijgt niet alleen een enorm geldbedrag, maar blijft ook nog eens in leven (enne, dat is behoorlijk priceless als je het ons vraagt).

In het eerste spel moeten de kandidaten zich een weg zien te vinden langs een creepy en tevens huge pop. Deze enge meisjes pop – die zonder genade de deelnemers doodschiet – is niet zomaar bedacht. Nee, deze killer-robot is volgens de makers ergens op geïnspireerd.

Killer robot

Het spel met de gigantische killer robot wordt ook wel Red light, Green light genoemd. Hierbij mogen de deelnemers alleen bewegen als de pop niet kijkt. Draait de pop om en ben je nog aan het lopen, dan wordt dat je fataal. Nederlandse kijkers noemen het spelletje ook wel een extreme variant van het kinderspel 'Annemaria Koekoek'.

Enne, die vergelijking is zo gek nog niet, want volgens de cast is de grote pop een typisch personage uit Zuid-Koreaans schoolboekmateriaal. In de boeken heet de pop Youngshee, en haar mannelijke tegenhanger is Chulsoo. Aha!

Bron: Serietotaal | Beeld: Netflix, YouTube

Laatste nieuws

Zie ook